Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Wat is het effect van slaaptabletten zonder recept en werken ze net zo goed?

Veel mensen rusten ’s nachts niet genoeg uit doordat ze moeilijk in slaap komen of vaak wakker worden. Dit heeft zijn effect op het functioneren gedurende de dag. U bent vaak moe, kunt zich moeilijk concentreren en bent prikkelbaar. Ook kan het lichaam minder goed herstellen, omdat dit nu juist grotendeels tijdens de periodes van onze diepe slaap gebeurt. Gelukkig zijn er allerlei middelen op de markt die u kunnen helpen beter te slapen. Slaaptabletten zonder recept hebben bij veel mensen de voorkeur, omdat deze meestal minder of weinig bijwerkingen hebben en gemakkelijk te verkrijgen zijn.

De nadelen van slaaptabletten op recept

De slaappillen die zoveel door de huisarts worden voorgeschreven hebben naast een voordeel (slapen als een blok) ook nogal wat nadelen. Ze helpen u dus in eerste instantie meestal bij een betere slaap, maar doordat uw lichaam aan het chemische effekt went, zwakt dit effekt ( het opwekken van de slaap) vaak al binnen enkele dagen af. Bovendien is bewezen dat ze er wellicht voor zorgen dat sneller in slaap valt en langer doorslaapt, maar ze verbeteren niet per se de kwaliteit van de slaap. Met andere woorden: u slaapt er niet per se dieper door. 

Daarnaast kunnen deze slaappillen ook overdag allerlei bijwerkingen veroorzaken. Ze kunnen een duf of zich suf gevoelen veroorzaken en daardoor treden concentratieproblemen en vergeetachtigheid op. En ook op de lange termijn zijn de bijwerkingen significant, al wordt daar in de media niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Omdat ze ‘bekend’ zijn, wat dus niet wil zeggen dat ze onschuldig zijn, dat is namelijk niet hetzelfde!

Werken slaaptabletten zonder recept net zo goed?

Indien u een slaapmiddel wilt met zo weinig mogelijk bijwerkingen, maar dat uw lichaam wel helpt om op een natuurlijke wijze helpt beter te slapen, is het beter om voor slaapmiddelen zonder recept te kiezen. Deze zijn ontwikkeld om het lichaam te ondersteunen op een manier die niet verslavend werkt, in tegenstelling tot de eerdergenoemde slaappillen op recept van de (huis)arts. Dit komt doordat ze vooral natuurlijke ingrediënten bevatten, die het lichaam meteen herkent. De combinatie met een zorgvuldig samengestelde mix van medicinale kruiden maakt dat u voortaan heerlijk slaapt, en dat met een hele geringe kans op noemenswaardige bijwerkingen.

Capsules of sap?

Vindt u het lastig om capsules in te nemen? Dan is ons DroomSap aan te raden. Dit is een vloeibare variant van een slaapmiddel zonder recept. Lees meer op onze website over DroomSap of bestel eenvoudig een probeerverpakking: Klik hier voor de probeerverpakking.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken