Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Waarom mobiel gebruik slecht is voor uw nachtrust

Mobiel gebruik voor het slapen

Iedereen weet wel dat het gebruiken van een mobiele telefoon vlak voor het slapengaan niet verstandig is. Hoeveel impact dit daadwerkelijk op de nachtrust heeft, beseffen veel mensen zich onvoldoende.

Door het gebruiken van een mobiele telefoon voor het slapen wordt er minder melatonine aangemaakt. Dit is de stof die uw eigen lichaam aanmaakt waardoor u wordt voorbereid op het slapen. Wanneer er geen of minder melatonine aan wordt gemaakt, is het in slaap vallen dus moeilijker.

Effect van blauw licht op slaap

Invloed van blauw licht op slaap

Waarom is het gebruik van de mobiele telefoon voor het slapen zo slecht? Dit komt door het blauwe licht dat de telefoon afgeeft. Dit is namelijk een helder licht, waardoor het menselijk lichaam automatisch minder melatonine aanmaakt. Hetzelfde geldt namelijk voor daglicht. Het menselijk lichaam reageert op daglicht door wakker te worden. Dit effect heeft het blauwe licht van een telefoon ook. Daardoor is het, juist voor het slapengaan, belangrijk om de mobiele telefoon weg te leggen. 

Leg dus minimaal een uur voordat u gaat slapen uw mobiele telefoon weg. Hierdoor maakt uw lichaam langzaamaan melatonine aan en zal het gemakkelijker zijn om in slaap te vallen!

Tips om beter te slapen

Veel mensen kampen met slaapproblemen. Deze worden deels veroorzaakt door het blauwe licht van mobiele telefoons, maar ook andere problemen spelen mee.

Tip 1: Pak voldoende rust

Stress is een veelvoorkomend probleem, dat zorgt voor een verslechterde nachtrust. Pak daarom voor het slapen een moment voor uzelf. Pak er een boek bij, drink een kop thee en probeer de ergste spanning los te laten. 

Tip 2: Verduisterde slaapkamer

Een donkere slaapkamer zorgt ervoor dat u beter slaapt. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer goed verduisterd is. Investeer in verduisterende (dikke) overgordijnen, zodat er geen licht door de kieren valt. Vooral 's ochtends kan dit een groot verschil maken!

Tip 3: Gebruik slaapmedicatie

Slaapmedicatie kan helpen bij een betere nachtrust. Slaapmedicatie zorgt ervoor dat u rustig en sloom wordt. Bij Dromenwinkel vindt u DroomSap. DroomSap stimuleert een betere nachtrust. Het is echter geen klassiek slaapmiddel zoals de benzodiazepines temazepam of BZ-RA’s als zolpidem. De producten van Dromenwinkel zijn op natuurlijke basis. 

DroomSap is een met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product

Meer inspiratie

5 tips voor onbezorgde feestdagen
Het einde van het jaar nadert en de feestdagen staan voor de deur. Toch overstroomt het gevoel van drukte en stress. Hoe u de feestdagen onbezorgd doorkomt? Met deze tips!
Met deze tips slaat u zich door de wintertijd heen!
Op de laatste zondag van oktober is het altijd zover: de wintertijd gaat in. Veel mensen ervaren na het verzetten van de klok een verstoring in hun nachtrust. Wij leggen uit hoe dat komt en geven u tips in dit blog.
Tips warme slaapkamer
Hoe ga je om met de warmte tijdens de nachtrust? Lees deze tips!
Beter slapen in warme omstandigheden. Gebruik deze tips en creëer een betere nachtrust voor uzelf. Lees deze tips!
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken