Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Medicijngebruik en slaapmiddelen tegen slapeloosheid

Kent u dat? U zit ’s avonds uitgeput op de bank nog even tv te kijken en verlangt ineens ontzettend naar uw bed. U zet de tv uit, ruimt de boel op en kruipt lekker onder de dekens. Maar dan lukt het maar niet om in slaap te vallen. U kunt niet stilliggen en er dwalen allerlei gedachten door uw hoofd. Gebeurt dit meermaals per week? Dan kan het zijn dat u last heeft van slapeloosheid. U bent niet de enige, want ruim een kwart van de mensen in Nederland heeft hier last van. Maar wat kunt u hiertegen doen? Bieden medicijnen de oplossing? Of kunt u beter natuurlijke slaapmiddelen innemen?

Tips voor een betere nachtrust

De gevolgen van een slechte nachtrust zijn uiterst vervelend. Zo kunt u zich prikkelbaar voelen en zult u moeite hebben met het concentreren op bepaalde taken gedurende de dag. Er zijn echter diverse manieren om uw nachtrust te verbeteren. Zo is het raadzaam om een vast ritme aan te houden. Ga dus op een vast tijdstip naar bed, sta op een vast tijdstip op, ook in weekenden en op vrije dagen. Zorg er bovendien voor dat de temperatuur in uw slaapkamer ongeveer 18 graden is wanneer u gaat slapen. Houd uw slaapkamer opgeruimd, zodat er geen afleidingen zijn. Komt er veel licht naar binnen? Gebruik dan een slaapmasker.

Medicijnen

Heeft u al van alles geprobeerd, waaronder wellicht enkele van de hierboven benoemde tips? Dan is het natuurlijk zeer frustrerend wanneer niets écht wilt helpen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om zich te richten tot medicijnen. Uw huisarts zal u dan waarschijnlijk een middel uit de groep van de benzodiazepines voorschrijven. Dit kan een langwerkend of kortwerkend benzodiazepine zijn. Maar voor beide soorten geldt dat u er afhankelijk van kunt worden. Een groot nadeel van medicijngebruik is dan ook het feit dat u mogelijk verslaafd raakt wanneer u het langere tijd gebruikt. Deze medicijnen bevatten werkzame stoffen met een rustgevende werking, waar u verslaafd aan kunt raken.

Natuurlijke slaapmiddelen

Naast medicatie kunt u zich ook richten tot Moeder Natuur. Wist u namelijk dat er ook natuurlijk hulpmiddelen verkrijgbaar zijn die u kunnen helpen bij uw slaapproblemen? Kruiden als haver, hop, maretak, meidoorn, paardenkastanje, passiflora en slaapmutsje staan bekend om hun rustgevende werking. Deze biologisch geteelde kruiden worden in combinatie met natuurzuivere bijenhoning en het antihistaminicum doxylamine gebruikt in DroomSap. Doxylamine heeft een slaapwekkend effect, waardoor u door het innemen van dit slaapdrankje beter in slaap zult vallen. 

Wat is beter?

U kunt dus medicijnen of natuurlijke hulpmiddelen inzetten om uw slaapproblemen te verminderen. Maar welke van de twee is beter voor uw gezondheid? Zoals gezegd kleeft er een groot risico aan medicijngebruik. Zo bestaat de kans dat u afhankelijk wordt van de voorgeschreven medicatie. Met name wanneer u deze medicijnen langere tijd gebruikt, kan het voorkomen dat u verslaafd raakt en niet meer zonder kunt. Dit kan zowel een psychische als een lichamelijke verslaving zijn. Natuurlijke slaapmiddelen daarentegen bevatten géén stoffen waaraan het lichaam verslaafd kan raken. Slaapmiddelen zoals DroomSap zijn relatief veilig in gebruik en bevatten natuurlijke ingrediënten. DroomSap heeft een positieve invloed op uw nachtrust. Na enige tijd kunt u stapsgewijs de inname verminderen, en uw eigen dag-en-nachtritme terugvinden.

Maak een einde aan uw slapeloosheid met natuurlijke slaapmiddelen

Een goede nachtrust is van belang voor onze gezondheid. Na een slechte nacht bent u prikkelbaar, heeft u moeite met concentreren en voelt u zich simpelweg niet fit. Ruim een kwart van de Nederlanders kampt met slapeloosheid. U bent dus zeker niet de enige. Maar er is goed nieuws, want er zijn wel degelijk oplossingen om uw slaapproblemen te verminderen. Zo kunt u een heleboel al zelf doen, zoals het aanhouden van een vast ritme, het ordenen van uw slaapkamer en het gebruiken van een slaapmasker. Bent u hier niet bij gebaat? Dan kunt u medicijnen of natuurlijke slaapmiddelen gebruiken. Medicijnen kunnen echter verslavend werken, waardoor het verstandiger is om Moeder Natuur een handje te laten helpen met bijvoorbeeld DroomSap

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

Hoe kunnen ademshalingsoefeningen helpen bij beter slapen?
Last van een onregelmatige ademhaling in uw slaap? Ademhalingsoefeningen komen goed van pas. U leest hier welke oefeningen het beste zijn voor een goede nachtrust.  
Magnesium tekort in de overgang
Magnesium speelt een rol tijdens de overgang en de bijbehorende klachten. De rol van magnesium in de overgang bespreken we in dit blog. Lees meer!
Wat is de remslaap? Tips om deze te verbeteren
Voelt u zich moe, emotioneel en zit uw hoofd vol? Grote kans dat u de slaapcycli niet goed doorloopt en remslaap te kort duurt. Lees hier over de oplossing!
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken