Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Hoe ga je om met de warmte tijdens de nachtrust? Lees deze tips!

Hoe gaat u om met de warmte tijdens uw nachtrust?

In uw dagelijkse cyclus is het belangrijk om altijd genoeg rust te pakken. Dit kan op veel verschillende manieren, waarvan slapen natuurlijk de meest vanzelfsprekende is. Slapen is en klinkt zo gewoon en gebruikelijk, maar het is algemeen bekend dat veel mensen daar problemen mee hebben. Slapeloosheid, onrustig slapen en meer… het zorgt voor een moedeloos gevoel en echt uitgerust bent u niet. Wat hierin nog een extra factor kan zijn is warmte tijdens de nachtrust, met name in de zomer.

Beperk elke vorm van warmte

De zomer is voor velen genieten. De temperatuur is lekker tot erg warm, buiten zitten is heerlijk en het is natuurlijk hét moment om er even tussenuit te gaan. Dat zijn echter de activiteiten overdag, maar u heeft natuurlijk ook de nachtrust die eens te meer belangrijk is als u veel onderneemt. De warmte kan van grote invloed zijn op uw nachtrust en als u al niet goed slaapt, helpt dit niet mee.

Toch zijn er verschillende manieren om de nachtrust tijdens warmte te bevorderen. Belangrijk is om elke vorm van warmte in de slaapkamer tegen te gaan. Zet apparaten die warmte produceren dus in de zomermaanden uit, want dat kan aanzienlijk schelen. Ook is het natuurlijk aangenaam om te slapen onder een koel briesje middels een ventilator. Of wat te denken van een goede koeling door middel van een airconditioning? Het advies hierbij is wel om de airco niet in de nacht aan te laten staan. Airco’s verlagen de luchtvochtigheid teveel en dit heeft een slechte invloed op uw slijmvliezen, deze drogen dan uit, waardoor de kans op het oplopen van verkoudheid toeneemt. Uw slijmvliezen in de mond, keel en neus zijn heel belangrijk voor de eigen natuurlijke afweer tegen virussen en bacteriën, die een verkoudheid kunnen veroorzaken.

Waarom een goede nachtrust belangrijk is

Een nachtrust is het hele jaar door van belang. Dit zorgt ervoor dat u scherp aan de dag begint en dat u zich lekker voelt. Continue vermoeidheid is niet prettig en het kan zelfs tot geheugenverlies, beïnvloeding of verstoring van de hormoonbalans leiden. 

In ieder geval is een goede nachtrust dus noodzakelijk, want dat zorgt ervoor dat het lichaam ook écht uitrust.

Dit klinkt lang niet zo gemakkelijk, want zoals al eerder gezegd hebben veel mensen te kampen met een problematische nachtrust. Dat kan in de zomer nog vervelender zijn, maar daar kunt u op een bepaalde manier best het een en ander aan doen. Wat eventueel ook het overwegen waard is, is het gebruik van DroomSap. Een middel dat u kan helpen bij het realiseren van een betere nachtrust, waar u ook echt van uitrust.

Wat is DroomSap?

DroomSap is een middel dat uit natuurzuivere honing en een zevental 100% biologische werkzame kruiden bestaat. Dit slaapsap kan u helpen om een betere nachtrust te krijgen, omdat er ook een klein beetje (3,26mg/ml) van het antihistaminicum doxylamine in zit. Dit middel heeft een sedatief (slaapopwekkend) effect, waardoor u sneller in slaap kunt vallen én waarbij u ook meer constant en langer door kunt slapen. Wat dus voor een kwalitatief betere nachtrust zorgt.

De bedoeling is om ongeveer een half uur tot een uur, dus vlak voor het slapen gaan, een kleine hoeveelheid van het DroomSap in te nemen. De synergistische (=elkaar op een natuurlijke manier versterkende) werking van de honing, de kruiden en de doxylamine zult u dan snel gaan merken. Het verschilt per persoon, maar over het algemeen zorgt het relatief snel voor het gewenste effect. U merkt dat u loom, ontspannen en slaperig wordt en u zult daarna in slaap vallen met een rustige nacht tot gevolg. Dit met als resultaat dat u uitgerust weer wakker wordt.

Het is een middel om de onrust tegen te gaan, en dat geheel op een basis van natuurzuivere honing en biologische kruiden. Dit is prettig wanneer u in warme omstandigheden moet slapen, maar bijvoorbeeld ook als u lang gereisd heeft. Weet ook dat u daarnaast andere middelen kunt gebruiken voor een betere nachtrust. Denk dan bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen, een betere ventilatie, enzovoort.

DroomSap

Bij Dromenwinkel kunt u terecht voor allerlei tips om een betere nachtrust voor uzelf te realiseren. Dit kan op diverse manieren en wij helpen u daar graag mee. Biedt het allemaal geen oplossing? Dan is er altijd nog DroomSap. Probeer het eens uit en slaap beter tijdens de warme zomer.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Lees meer over Slapen

Meer inspiratie

Magnesium tekort in de overgang
Magnesium speelt een rol tijdens de overgang en de bijbehorende klachten. De rol van magnesium in de overgang bespreken we in dit blog. Lees meer!
Slecht kunnen slapen
Hoe herkent u een magnesium tekort?
Een magnesium tekort kan voor problemen zorgen, maar kan echter moeilijk te herkennen zijn. In dit blog leest u waar u een magnesium tekort wel aan kunt herkennen.
4 tips om te ontgiften na de feestdagen
Aan het bijkomen van de feestdagen? Om hiervan te herstellen is het goed om te ontgiften. Wij geven je 4 tips!
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken