Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Hoe ervaren klanten van Dromenwinkel overgangsklachten?

Medio juni heeft Dromenwinkel een korte vragenlijst met zeven vragen gestuurd naar haar klanten. We hebben dit gedaan, omdat we een nieuw middel aan ons assortiment hebben toegevoegd dat kan helpen bij onder andere vermoeidheid en overgangsklachten. Dit middel is LipoMag+, een vloeibaar supplement met liposomaal magnesium, zink, chroom en taurine. Het aantal volledig ingevulde lijsten was zo hoog dat het de moeite waard is om dit te publiceren, het zegt immers wat als maar liefst 1.503 mensen hun ervaringen delen. In dit blog delen we wat we van jullie hebben mogen leren. Hieronder kunt u de resultaten van het onderzoek teruglezen en mogelijk een deel herkenning zien. 

Overgangsklachten: de rol van leeftijd en geslacht

Allereerst de demografische gegevens van de gegeven antwoorden. Het is niet verbazingwekkend dat vooral vrouwen de enquête hebben ingevuld, het onderwerp is immers iets waar mannen zelf niet direct mee te maken hebben. 92,6% (n=1.392) van de respondenten is vrouw en 7,3% is man, 0,07% wil dat niet kenbaar maken (n=1).

De leeftijdsopbouw van de 1.503 respondenten is in lijn met de gemiddelde klantenpopulatie zoals Dromenwinkel die herkent en die vooral mensen uit wat hogere leeftijdscohorten betreft. Dromenwinkel is vooral bekend door DroomSap.

Slaapproblemen zijn het meest evident op hogere leeftijd, hoewel slaapproblemen op steeds jongere leeftijd beginnen, dat merken we ook aan onze klantengroep. Onze klantengroep groeit “aan de onderkant”. De grootste groep is tussen de 50 en 60 jaar oud, bijna 50% van de respondenten valt in deze leeftijdsgroep (n= 745). De categorie 50 jaar en ouder is goed voor maar liefst 79% (n=1190). Slechts 4,7% is jonger dan 40 jaar (n=71). 

Hoeveel vrouwen ervaren overgangsklachten?

Deze gegevens zijn in lijn met wat de literatuur noemt, namelijk dat zo’n 78% van de vrouwen overgangsklachten heeft gehad of op dit moment overgangsklachten ervaart. Opvallend is dat slechts 3,6% van de respondenten aangeeft nu in de menopauze te zijn en nooit last van overgangsklachten te hebben gehad. Daarnaast geeft 12,3% aan er (nog) geen last van te hebben, dat is waarschijnlijk de jongere groep van onder de 45 jaar (deze groep was bijna 10%).

Welke overgangsklachten worden als meest vervelend en meest voorkomend ervaren?

Deze vraag is door 1.424 vrouwen ingevuld. De uitkomst bevestigt eerder uitgevoerd onderzoek. Opvallend is dat vermoeidheid het meest wordt genoemd met 59%, op korte afstand gevolgd door opvliegers met 55%. Dit betekent dat meer dan de helft tot bijna 2/3 hier last van heeft. De top 3 wordt gecompleteerd door zweetaanvallen of nachtzweten met een respons van 53%. Gewichtstoename neemt een vermeldenswaardige positie in en wordt door de helft van de vrouwen ervaren. Lusteloosheid wordt door 1 op de 4 (26%) vrouwen ervaren.  1 op de 5 (19%) vrouwen geeft aan te kampen met problemen met seksualiteit

Worden overgangsklachten, problemen en ervaringen besproken met anderen?

Van de 1.423 compleet ingevulde vragen geeft bijna 2 op de 3 aan dit bespreekbaar te vinden. Zelfs 1 op de 6 (16,4%) heeft daarvoor een medische professional zoals huisarts, overgangsconsulent, vrouwenarts of psycholoog geconsulteerd. Toch zegt 22,4% er nooit over te praten met anderen. Er heerst dus nog steeds een taboe of schaamte over dit vervelende fenomeen.

Welke rol speelt magnesiumsupplementen bij overgangsklachten?

Er wordt door minder dan de helft (44%) van de vrouwen iets geprobeerd om de klachten te laten verdwijnen of te verminderen. 56% van mensen gebruikt dus niets, daarbij zijn natuurlijk ook de vrouwen die nergens last van hebben. Als we dit percentage corrigeren aan de hand van vrouwen die geen overgangsklachten hebben gebruikt ongeveer de helft één of meerdere middelen. Opvallend is ook dat 44%, dus bijna de helft, geen kennis heeft van het feit dat magnesium een belangrijke rol speelt bij overgangsklachten, terwijl ongeveer 40% wel magnesiumsupplementen gebruikt.

Een gemiste kans! Want 1 op de 6 kent het belang van magnesium, maar doet daar niets mee.

Dromenwinkel heeft een nieuw en hoogwaardig product beschikbaar, LipoMag+, dat uitstekend helpt bij vermoeidheid en andere overgangsklachten.

Overgangsklachten of vermoeid? LipoMag+!

LipoMag+ is een uniek voedingssupplement en bevat belangrijke mineralen als Magnesium, Zink, Selenium, Chroom en het aminozuur Taurine. Deze mineralen helpen u de vervelende symptomen van de overgang beter te doorstaan. U heeft minder last van vermoeidheid, opvliegers en nachtzweten.

Het voordeel van liposomale supplementen is dat de werkzame stoffen beter door de darmwand worden opgenomen. Het lichaam neemt tot wel 95% van de ingenomen hoeveelheid werkzame stoffen op, terwijl bij reguliere tabletten, capsules, poeders of drankjes dit meestal, maar 5% tot 20% is!

lipomag_magnesium_overgangsklachten
LipoMag+ 250ml
31,95
Helpt bij vermoeidheid en een magnesiumtekort.
Bekijk product

Meer inspiratie

NRC artikel: "In slaap dankzij de bijwerking"

Misschien heeft u het artikel in NRC gelezen over DroomSap. Ik kan me voorstellen dat u hierover vragen heeft en in dit blog ik behandel ik er vijf.

6 tips voor als je examen doet

Doe jij binnenkort examen? Dan kun je deze tips vast goed gebruiken. Zo ga je goed voorbereid op je examens, ondersteund met het 100% natuurlijke middel No-Stress. 

Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust
De temperatuur van uw slaapkamer heeft invloed op uw nachtrust. Daarom is het belangrijk om een ideaal klimaat te creëren in de slaapkamer. Hoe u dit doet, leest u in deze blog.
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken