Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Is DroomSap veilig te gebruiken? Onze visie op de Max Meldpunt uitzending

Heeft u de uitzending van Omroep Max (Max Meldpunt) gezien over DroomSap? Ik kan me voorstellen dat u hierover vragen heeft en ik zal hieronder nog wat uitleg geven.

Het begon met een oproep in een uitzending waarin gebruikers van DroomSap werd gevraagd om hun ervaringen op TV te delen. Omdat er steeds meer in de media over ons wordt geschreven en gesproken, heb ik gereageerd en ben daarna door de redactie geïnterviewd. Zodoende ben ik in de uitzending van 1 maart ook aan het woord, evenals één (van de tienduizenden) DroomSap gebruiker en enkele andere externe farmaceutische en medische deskundigen. 

Door: John F.R. de Wit, apotheker en woordvoerder van Dromenwinkel.

Is DroomSap veilig?

DroomSap wordt in opdracht van Dromenwinkel gemaakt in een fabriek waar ook geneesmiddelen worden geproduceerd volgens de strengste eisen. Het hele proces -inclusief ons voorraadsysteem en tracking van batches- voldoet aan alle eisen waaraan ook een geneesmiddel moet voldoen. Zowel ons productieproces is dus veilig en het product DroomSap zelf, met doxylamine erin ook.

Doxylamine is in Nederland door het CBG beoordeeld en als werkzaam en veilig middel toegelaten, zelfs in een flink hogere dosering dan in DroomSap zit. Bijwerkingen komen vaker voor en kunnen ook ernstiger worden als de ingenomen hoeveelheid toeneemt. Hoe minder u neemt, hoe kleiner die kans. 

In de uitzending wordt het beeld getoond van een DroomSap gebruiker die vertelt last te hebben van sufheid de volgende ochtend, en ook te moe te zijn om te sporten. Maar mevrouw neemt duidelijk een veel te hoge dosis. Het lepeltje wordt volledig gevuld wat overeenkomt met 5ml, terwijl de aanbevolen dosis 2ml is. Ze neemt dus 2,5x de adviesdosis. Vergelijk dit met paracetamol: mevrouw neemt dan in 1 keer 5 paracetamoltabletten van 500mg bij pijn.

Wij adviseren al onze klanten, net zoals bij de andere toegelaten slaapmiddelen, dat bij gebruik van DroomSap voldoende tijd voor slaap moet zijn. Denk daarbij aan minimaal 7-8 uur. Als er de volgende ochtend last is van sufheid of vermoeidheid, adviseer ik om de dosis te verlagen, of eerder op de avond innemen.

De mogelijke bijwerkingen van doxylamine worden in de media nogal opgeblazen en dit “nieuws” wordt steeds maar weer gepapegaaid. U heeft mij horen vertellen wat onze echte ervaringen zijn. Als er “veel bijwerkingen” zouden zijn zoals medepresentator Jantine Stoel bijvoorbeeld vertelde, zou DroomSap niet zo succesvol zijn. 

Wij zijn succesvol via enkel mond-tot-mondreclame. Het product verkoopt zichzelf. In onze recente klanten enquête geeft 94,2% van onze klanten aan zeer positief over DroomSap te spreken in hun omgeving.

Benzodiazepines als het ultieme slaapmiddel. Of toch beter niet?

In Nederland zijn benzodiazepines (“de pammetjes”) het meest gebruikte middel door huisartsen om slaapproblemen met medicijnen op te lossen. Mijn collega apotheker Anke Lambooij vertelt haar visie, ze geeft deze medicatie de voorkeur om slaapproblemen kortdurend te behandelen, al geeft ze in een gesprek met mij ook toe dat dit helaas niet de werkelijkheid is, een hele grote groep gebruikt de pammetjes gewoon dagelijks of zeer regelmatig en vaak voor lange tijd, tot vele jaren achtereen. De theorie en de dagelijkse werkelijkheid komen dus niet overeen.

Zie ook mijn artikel dat ik na verschijnen van het stuk in de NRC schreef, dat vindt u hier

Klantonderzoek en reviews

Wij bieden onze klanten na aankoop de gelegenheid om een onafhankelijke review te schrijven via de Feedback Company. Daar staan inmiddels meer dan 12.000 klantervaringen beschreven en onze gemiddelde tevredenheidsscore is een 9,0 of 4,5 sterren bij Google. Elk jaar komen daar enkele duizenden reviews bij. 

In een klantonderzoek uit januari 2024 geeft 94,2% van de respondenten aan positief te spreken over DroomSap. Dat zou een heel ander beeld zijn als DroomSap niet goed zou werken, verslavend zou zijn of veel bijwerkingen zou hebben.

DroomSap bij slaapproblemen

Heeft u slaapproblemen, dan kunt u dus gerust DroomSap eens proberen. Lees wel eerst de bijsluiter en productinformatie op onze website. Bij vragen kunt u ons altijd bellen of een mail sturen, mail naar info@dromenwinkel.com.

Dromenwinkel heeft  een speciale probeerverpakking die u makkelijk hier kunt bestellen

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

Stoppen met piekeren, zo pakt u dat aan!
Kent u dat? De minuten tikken voorbij, en terwijl uw partner al naar dromenland vertrokken is, spoken er ondertussen allerlei gedachten door uw hoofd. Lees hier hoe u piekeren aanpakt!
Maak van uw slaapkamer geen werkkamer
Bent u ’s avonds nog mailtjes aan het beantwoorden met uw laptop op schoot in bed? Dan bent u lang niet de enige. Maar wist u dat dit helemaal geen goed idee is? Lees hier waarom!
De juiste slaappositie
Wat is een goede slaaphouding?

Heeft u moeite met het vinden van een goede slaaphouding? Ligt u vaak te woelen? Of wordt u wakker met last van uw nek, hoofd of rug? Lees hier meer over de juiste houding om klachten te voorkomen.

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken