Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Alcohol en DroomSap

Alcohol en DroomSap

We krijgen regelmatig vragen over DroomSap, met name de alcohol dat verwerkt is in DroomSap. Om duidelijkheid hierover te scheppen, leggen we in dit blog uit hoe het precies zit en hoeveel alcohol u inneemt bij normaal gebruik van DroomSap. Mocht u na het lezen van dit blog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice: info@dromenwinkel.com.

Hoeveelheid alcohol in DroomSap

DroomSap bevat 3% alcohol. Dit is geen toegevoegde alcohol, maar een “oplosmiddel” voor onze kruidenextracten. De alcohol wordt gebruikt om de extracten (ook wel tincturen genoemd) te versterken en tot hun recht te laten komen. De alcohol die wordt gebruikt in DroomSap is gecertificeerd van biologische oorsprong (graan). 

Vergelijking DroomSap en bier

We gebruiken de vergelijking met normaal verkrijgbaar Nederlands bier, pils genoemd en wat andere drankjes en supplementen om de hoeveelheid alcohol te verduidelijken. Bier bevat in de regel 5% alcohol, terwijl DroomSap 3% alcohol bevat. In alle gevallen spreken we over volume procenten, dus in “liter per liter” (alcohol 5% vol. staat er meestal op etiketten). De basis van het begrip ligt in het feit dat er van DroomSap maar 2 ml moet worden ingenomen, het volume is dus heel laag. Daarvan is ook nog slechts 3/100 deel alcohol.

Inname van DroomSap vs alcoholische drankjes

De volgende tabel vergelijkt de alcohol inname van DroomSap met verschillende drankjes:

ProductAlcohol gehalteGemiddelde eenheid / dosisAlcohol inname per eenheid / dosis
Pilsener bier5 %1 blikje/flesje = 300ml15,0 ml
Pilsener bier tap5%1 glas = 250ml12,5 ml
Wijn per glas11% - 14%1 glas = 100ml11,0 – 14,0 ml
Sterke drank en likeuren35 - 50%1 glas = 35ml12,25 – 17,50 ml
A. Vogel Echinaforce druppels65%Tot 5 maal daags 25 druppels = ± 6 ml3,90 ml
VSM Chamomilla D3 druppels70%3 x daags 10 druppels = ± 1,5 ml0,25 ml
DroomSap3%1 dosis = 2 ml0,06 ml

Tabel in woorden en vergelijkingen

  • Pas na 250 dagdoseringen DroomSap (dit is een volle fles van 500ml!) heeft u evenveel alcohol op als na 1 flesje bier. En met een 500ml fles doet u ruim een halfjaar.
  • De hoeveelheid alcohol in 1 dosis DroomSap is minder dan 1 ml bier, dat zijn 20 druppels bier.
  • Pas na 200 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol op als na 1 glas wijn. Dus meer dan een half jaar lang DroomSap gebruiken is 1 glas wijn.
  • Met de kruidendruppels of de vitaminedruppels neemt u per dag 4 x tot 65 x zoveel alcohol in als met DroomSap. Dus pas na 65 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol genomen als u in 1 dag met de Echinaforce neemt, en na 4 dagen DroomSap heeft u evenveel alcohol op als van 1 dag gebruik van de Vitamine D3. 

De hoeveelheid alcohol in het bloed, na regulier gebruik van DroomSap is dus niet te meten, ook niet met de meest gevoelige apparatuur. Dit is bovendien zo weinig dat het ook in heel korte tijd door het lichaam is afgebroken en dus niet schadelijk voor de gezondheid. Slecht slapen is dat wel!

Lees meer over DroomSap

Meer inspiratie

De beste tips om een jetlag te verminderen

Wanneer u tussen verschillende tijdzones reist, kunt u last van een jetlag krijgen. Dit heeft vaak slapeloosheid en gebroken nachten tot gevolg. Lees meer!

Is DroomSap veilig te gebruiken? Onze visie op de Max Meldpunt uitzending

Misschien heeft u de uitzending van Omroep Max (Max Meldpunt) gezien over DroomSap. Ik kan me voorstellen dat u hierover vragen heeft, u vindt hier meer uitleg.

Liposomen

Liposomale voedingssupplementen zijn vrij nieuw op de markt van voedingssupplementen. Wat zijn liposomen en waarom wordt deze techniek gebruikt?

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken