Ga naar inhoud
0

Alcohol en DroomSap

Alcohol en DroomSap

We krijgen regelmatig vragen over DroomSap, met name de alcohol dat verwerkt is in DroomSap. Om duidelijkheid hierover te scheppen, leggen we in dit blog uit hoe het precies zit en hoeveel alcohol u inneemt bij normaal gebruik van DroomSap. Mocht u na het lezen van dit blog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice: info@dromenwinkel.com.

Hoeveelheid alcohol in DroomSap

DroomSap bevat 3% alcohol. Dit is geen toegevoegde alcohol, maar een “oplosmiddel” voor onze kruidenextracten. De alcohol wordt gebruikt om de extracten (ook wel tincturen genoemd) te versterken en tot hun recht te laten komen. De alcohol die wordt gebruikt in DroomSap is gecertificeerd van biologische oorsprong (graan). 

Vergelijking DroomSap en bier

We gebruiken de vergelijking met normaal verkrijgbaar Nederlands bier, pils genoemd en wat andere drankjes en supplementen om de hoeveelheid alcohol te verduidelijken. Bier bevat in de regel 5% alcohol, terwijl DroomSap 3% alcohol bevat. In alle gevallen spreken we over volume procenten, dus in “liter per liter” (alcohol 5% vol. staat er meestal op etiketten). De basis van het begrip ligt in het feit dat er van DroomSap maar 2 ml moet worden ingenomen, het volume is dus heel laag. Daarvan is ook nog slechts 3/100 deel alcohol.

Inname van DroomSap vs alcoholische drankjes

De volgende tabel vergelijkt de alcohol inname van DroomSap met verschillende drankjes:

Product

Alcohol gehalte

Gemiddelde eenheid / dosis

Alcohol inname per eenheid / dosis

Pilsener bier

5 %

1 blikje/flesje = 300ml

15,0 ml

Pilsener bier tap

5%

1 glas = 250ml

12,5 ml

Wijn per glas

11% - 14%

1 glas = 100ml

11,0 – 14,0 ml

Sterke drank en likeuren

35 - 50%

1 glas = 35ml

12,25 – 17,50 ml

A. Vogel Echinaforce druppels

65%

Tot 5x daags 25 druppels = ± 6ml

3,90 ml

VSM Chamomilla D3 druppels

70%

3 x daags 10 druppels = ± 1,5ml

0,25 ml

DroomSap

3%

1 dosis = 2ml

0,06 ml

Tabel in woorden en vergelijkingen

  • Pas na 250 dagdoseringen DroomSap (dit is een volle fles van 500ml !) heeft u evenveel alcohol op als na 1 flesje bier. En met een 500ml fles doet u ruim een halfjaar.
  • De hoeveelheid alcohol in 1 dosis DroomSap is minder dan 1ml bier, dat zijn 20 druppels bier.
  • Pas na 200 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol op als na 1 glas wijn. Dus meer dan een half jaar lang DroomSap gebruiken is 1 glas wijn.
  • Met de kruidendruppels of de vitaminedruppels neemt u per dag 4x tot 65 x zoveel alcohol in als met DroomSap. Dus pas na 65 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol genomen als u in 1 dag met de Echinaforce neemt, en na 4 dagen DroomSap heeft u evenveel alcohol op als van 1 dag gebruik van de VitamineD3. 

De hoeveelheid alcohol in het bloed, na regulier gebruik van DroomSap is dus niet te meten, ook niet met de meest gevoelige apparatuur. Dit is bovendien zo weinig dat het ook in heel korte tijd door het lichaam is afgebroken en dus niet schadelijk voor de gezondheid. Slecht slapen is dat wel!

Lees meer over DroomSap

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.