Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

7 tips om minder gestrest te zijn voor kinderen

Verminder stress bij kinderen

Stress is een natuurlijk onderdeel van het leven, maar het kan vooral voor kinderen moeilijk zijn om mee om te gaan. Of het nu gaat om prestatiedruk op school, drukke schema's of zelfs persoonlijke problemen, stress kan de ontwikkeling van kinderen negatief beïnvloeden en hun welzijn in gevaar brengen. Daarom is het belangrijk om stress bij kinderen serieus te nemen en actief te werken aan het verminderen ervan. Hier zijn enkele tips om kinderen te helpen stress te verminderen:

1. Creëer een ontspannen omgeving

Thuis moet een veilige en ontspannen omgeving zijn voor kinderen. Creëer ruimte voor activiteiten die stress verminderen, zoals spelletjes spelen, boeken lezen, kleuren of samen koken. Moedig kinderen aan om tijd door te brengen in de natuur, omdat het bewezen is dat dit een stressverminderend effect heeft.

2. Moedig lichaamsbeweging aan

Lichaamsbeweging is essentieel om stress te verminderen. Moedig kinderen aan om actief te zijn en te bewegen, bijvoorbeeld door buiten te spelen, te sporten of te dansen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt ook om een gezonde levensstijl te behouden.

3. Help bij het organiseren

Een drukke en rommelige omgeving kan stress veroorzaken. Help kinderen om hun dag te organiseren, bijvoorbeeld door een planning te maken voor schoolwerk en vrijetijdsactiviteiten. Een opgeruimde en georganiseerde omgeving kan ook helpen om de stress te verminderen.

4. Moedig een gezonde levensstijl aan

Een gezonde levensstijl kan de effecten van stress verminderen. Zorg ervoor dat kinderen voldoende slapen, goed eten en hydrateren. Verminder de consumptie van suikerhoudende dranken en snacks, en moedig het eten van groenten en fruit aan.

5. Praat met kinderen

Het is belangrijk om open te zijn en met kinderen te praten over stress. Laat kinderen weten dat stress normaal is en dat iedereen er weleens last van heeft. Moedig hen aan om hun gevoelens te uiten en bied ondersteuning en begrip. Praat met hen over manieren om stress te verminderen, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga.

6. Zoek professionele hulp indien nodig

Als stress bij een kind ernstig wordt en het dagelijks functioneren belemmert, zoek dan professionele hulp. Een kinderpsycholoog kan helpen om stress te verminderen en coping-strategieën aan te leren.

7. Probeer No Stress van Dromenwinkel

Als jouw (klein)kind op dit moment te maken heeft stressvolle situaties, maar de stress niet de baas kan worden, biedt Dromenwinkel een oplossing. Ontdek de natuurlijke rustgevende druppels van No Stress. Een uniek 100% natuurlijk product gemaakt van ahornsiroop met 8 rustgevende kruiden. Geef dagelijks rust. Na een paar druppels kun je weer energiek met de dag verder!

Stress bij kinderen is een serieus probleem, maar met deze tips kun je kinderen helpen om beter om te gaan met stress. Het is belangrijk om te onthouden dat stress een onderdeel is van het leven, maar met de juiste ondersteuning en tools kunnen kinderen leren hoe ze ermee om kunnen gaan.

No-Stress
15,95

Dromenwinkel No-Stress is een uniek 100% natuurlijk product gemaakt met een basis van plantaardige biologische Madal Bal Ahornsiroop en tincturen van 8 biologisch geteelde rustgevende kruiden. 

Bekijk product
Lees meer over No Stress

Meer inspiratie

Tips warme slaapkamer
Hoe ga je om met de warmte tijdens de nachtrust? Lees deze tips!
Beter slapen in warme omstandigheden. Gebruik deze tips en creëer een betere nachtrust voor uzelf. Lees deze tips!
Het slopende effect van insomnia
Het slopende effect van insomnia: hoe het uw dagelijks leven beïnvloedt

Last van slapeloosheid? Ontdek alles over insomnia, van de oorzaken tot de beste behandelingen. 

Niet kunnen slapen door alcohol
De invloed van alcohol op uw nachtrust

Na de inname van alcohol kunt u wellicht sneller in slaap komen, maar het heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van uw nachtrust. Lees meer!

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken