Ga naar inhoud

Over onze producten

Vanaf medio 2021 (Batch 21Bxx) heeft de DroomSap fles een nieuwe dop. Deze nieuwe dop, een zogenaamde “Kindveilige sluiting” is vanwege Wet- en Regelgeving in gebruik genomen, maar ook vanuit ons continue streven naar de beste kwaliteit en veiligheid.

De dop moet worden geopend door deze naar beneden te DRUKKEN, de dop dan ingedrukt te houden èn dan tegelijk te DRAAIEN (linksom, of tegen de wijzers van de klok in).

Dit soort doppen zijn verplicht op alle orale vloeibare medicijnen en waarschijnlijk ook bekend van bijvoorbeeld vloeibare huishoudmiddelen zoals chloorhoudende schoonmaakmiddelen of ammonia.

Tip: mocht het openen met “DRUKKEN & DRAAIEN” niet lukken, probeer dan ook in de dop te knijpen, dus “DRUKKEN-DRAAIEN-KNIJPEN”.

Met name het voor de eerste keer openen van een nieuwe fles kan wat lastiger zijn omdat dan ook de verzegelring verbroken moet worden. Daarna gaat het meestal makkelijker, maar tegelijkertijd “DRUKKEN & DRAAIEN” blijft elke keer nodig.

Doxylamine is een antihistaminicum dat in een slaapmiddel wordt ingezet als sedativum. In combinatiepreparaten wordt het met name gebruikt als een antiallergisch middel. De dosering van doxylamine als sedativum ligt rond de 25 mg, maar in Droomsap ligt de dosering een stuk lager, ongeveer 6,5 mg als u 2 ml inneemt. Doxylamine wordt in ons middel met name gebruikt om het proces van in slaap vallen te stimuleren.
Bijwerkingen van doxylamine variëren per persoon in incidentie en ernst. Wanneer ze optreden zijn ze meestal mild en voorbijgaand van aard. Gemelde bijwerkingen zijn bijvoorbeeld sufheid en een droge mond. Zie verder de uitgebreide producinformatie op onze website.

We hebben er bewust voor gekozen om de dosering doxylamine in DroomSap zo laag te houden.

Melatonine is een hormoon, dat het lichaam zelf ook aanmaakt. Het is dus een lichaamseigen stof. Melatonine regelt het waak-slaap ritme van het lichaam. Het wordt uitgescheiden door een klier in de kleine hersenen. Wanneer de avond valt, wordt het donker en dat zorgt voor een verhoogde aanmaak van melatonine in het lichaam. Daarmee wordt het lichaam "klaargemaakt voor de nachtrust".
Voor meer infiormatie kunt u ook op Wikipedia kijken, klik op deze link naar de pagina over Melatonine.
We hebben een apart blog geschreven speciaal om de verschillen tussen deze 2 producten zo duidelijk mogelijk weer te geven om u te helpen de juiste oplossing voor uw slaapprobleem te kiezen.
Als u hier klikt gaat u naar de pagina met het artikel: "DroomSap versus DroomCaps: de verschillen uitgelegd".

Als u andere medicijnen inneemt is het raadzaam uw dokter te raadplegen voor gebruik van DroomSap of DroomCaps.

DroomSap mag u niet gebruiken bij een bekende allergie of gevoeligheid voor het geneesmiddel doxylamine of voor een van de andere ingrediënten.
DroomSap mag u niet gebruiken als u een antidepressivum gebruikt uit de MAO-A-remmer groep (zoals bijvoorbeeld moclobemide, Aurorix)

DroomSap (doxylamine) werkt niet verslavend. U moet er dus niet steeds meer van gaan gebruiken om de effecten te blijven voelen. Wij raden u wel aan om de inname van DroomSap na een aantal weken stapsgewijs te verminderen of af en toe eens enkele nachten zonder DroomSap te slapen en dan ervaren hoe het gaat.
Voor alle slaapmedicatie geldt dat het verstandig is regelmatig een periode zonder gebruik van deze middelen in acht te nemen.
Wij raden inname tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding af. Contacteer desgewenst uw arts.

Voor diabetici is het belangrijk om te weten dat DroomSap honing en suiker bevat.

Daarover geven we u hier graag wat preciezere informatie. Het gehalte aan suikers staat op de verpakking. Omdat DroomSap in een heel kleine hoeveelheid wordt ingenomen, krijgt u ook relatief weinig suiker binnen. In de aanbevolen dosering van 2 ml zit bijvoorbeeld een totaalgehalte van 0,65 gram suikers (dat is de suiker uit de Sirupus Simplex inclusief de suikers van de honing). Dit komt overeen met ongeveer 1/7 deel (15%) van een standaard suikerklontje van 4,4 gram.
Anders gezegd: als u elke avond een dosis DroomSap gebruikt, heeft u in 1 volle week net iets meer dan 1 suikerklontje genomen (namelijk 4,55 gram).

Bij twijfel adviseren we altijd om dit met uw behandelend arts, diabetoloog of internist te bespreken.

Wij raden dit af omdat u dan in de navolgende ochtend een duf of suf gevoel kunt hebben.
Het kan gebeuren dat u juist wat moe wordt wanneer u met DroomSap begint. Na een periode van slaapgebrek kan slapen ervoor zorgen dat de moeheid eruit komt. 
Het is de bedoeling dat u zich na een aantal nachten uitgerust begint te voelen.

U kunt DroomSap na opening tot een jaar bewaren in de koelkast (5°C).

Ook DroomCaps dienen na opening in de koelkast bewaard te worden en zijn dan ook nog een jaar houdbaar.

Voor de uiterste gebruiksdatum zie het etiket op de fles, de houdbaarheidsdatum staat bij "T.H.T.:"
Ook op de flacon DroomCaps staat de uiterste gebruiksdatum op het etiket bij "T.H.T.:"

DroomSap kan ongeopend het beste donker en bij kamertemperatuur worden bewaard. 

Na openen van de fles moet deze in de koelkast worden bewaard bij max 5°C.

DroomSap zal bij deze lagere temperatuur dikker en stroperiger worden dan dat het bij kamertemperatuur is, en dat is normaal.

Op het etiket van de fles staat naast het Batchnummer ook de houdbaarheidsdatum aangegeven, bij “T.H.T.:”

Voor DroomCaps geldt precies hetzelfde, ongeopend bij kamertemperatuur bewaren, na openen van de aluminium verzegeling op de flacon deze in de koelkast bewaren om verkleuring van de capsules tegen te gaan.

Nee, DroomSap is glutenvrij en lactosevrij.

Wat veel mensen niet weten is dat haver een graansoort is die geen gluten bevat.

Glutenvrije haverhaver bevat van nature geen gluten. De reden waarom de wetgever haver toch onder glutenbevattende graansoort schaart is dat het gewas vaak besmet is met gluten uit bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge.

Maar bij onze leverancier van de biologische kruiden, Biosfeer in Groede, worden geen allergenen geteeld, dus geen graan, mosterd etc. etc. Er staan ook geen velden met wel glutenbevattende granen in de buurt. De haver kan dus ook niet eens besmet zijn met gluten.

Tevens gaat het hier om een extract van bloeiende dus groene haver, wat helemaal al geen gluten bevat, de oogst is ruim voor de gluten houdende gewassen in de polder, het kan er dus ook niet inwaaien. Bij Biosfeer in Groede doet men zelf regelmatig een glutentest en het is nog nooit waargenomen. Een gerust gevoel!

DroomSap is wel geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten, omdat DroomSap is gemaakt met 17% natuurlijke bijenhoning.

DroomCaps bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, de capsules van DroomCaps zijn gemaakt van 100% plantaardige cellulose en bevatten géén gelatine en zijn derhalve geschikt zowel vegetariers als voor veganisten.

DroomSap wordt gemaakt van natuurzuivere bijenhoning, puur natuurlijke kruidenextracten en met bijna uitsluitend natuurlijke hulpstoffen. Omdat dit puur natuurlijke producten zijn is het niet mogelijk om elke batch die we maken exact dezelfde smaak, geur, kleur en viscositeit (= de mate van vloeibaarheid) te geven.

Deze verschillen hebben alleen een effect op de smaak, geur, kleur of vloeibaarheid. De ene batch is soms wat dunner en vloeibaarder en de andere batch is juist weer wat dikker en stroperiger. De ene batch kan wat donkerder moutachtig bruin zijn en de andere batch heeft een iets lichtere honingkleur.

Ja, omdat wij met puur natuurlijke kruidenextracten werken kan het zijn dat de smaak afwijkt. Dit komt omdat de smaak grotendeels afhankelijk is van deze kruidentincturen. Een licht afwijkende smaak tussen verschillende flesjes is dus volstrekt normaal. 

Het heeft geen enkel effect op de werkzaamheid, want de actieve stoffen zijn steeds dezelfde.

DroomSap bevat hop (Humulus lupulus L.). Hop is een fyto-estrogeen en er is nogal wat onduidelijkheid over het effect en het gebruik van fyto-oestrogenen, voornamelijk bij mensen die hormoongevoelige (ER+, PR+) borstkanker hebben of hebben gehad.

Kan ik dan DroomSap gebruiken? Het korte antwoord is "ja". Wij leggen u graag uit waarom.

Hop heeft bewezen geen negatief effect op borstkanker, en er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat hop, onder bepaalde omstandigheden, zelfs een remmend of beschermend effect heeft.

Lees voor meer informatie ons blog, of neem contact met ons op via  de telefoon of met een e-mail voor de wetenschappelijke onderbouwing. Of download de informatie door hier te klikken.

U kunt natuurlijk ook altijd uw behandelend arts of apotheker raadplegen.

DroomSap bevat hop (Humulus lupulus L.). Hop is een fyto-estrogeen en er is nogal wat onduidelijkheid over het effect en het gebruik van fyto-oestrogenen, voornamelijk bij mensen die hormoongevoelige (ER+, PR+) borstkanker hebben of hebben gehad.

Kan ik dan DroomSap gebruiken? Het korte antwoord is "ja". Wij leggen u graag uit waarom.

Hop heeft bewezen geen negatief effect op borstkanker, en er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat hop, onder bepaalde omstandigheden, zelfs een remmend of beschermend effect heeft.

Lees voor meer informatie ons blog, of neem contact met ons op via  de telefoon of met een e-mail voor de wetenschappelijke onderbouwing. Of download de informatie door hier te klikken.

U kunt natuurlijk ook altijd uw behandelend arts of apotheker raadplegen.

 

Heeft u vragen?

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.