Ga naar inhoud
0

Over onze producten

Doxylamine is een antihistaminicum dat in een slaapmiddel wordt ingezet als sedativum. In combinatiepreparaten wordt het met name gebruikt als een antiallergisch middel. De dosering van doxylamine als sedativum ligt rond de 25 mg, maar in Droomsap ligt de dosering een stuk lager, ongeveer 6,5 mg als u 2 ml inneemt. Doxylamine wordt in ons middel met name gebruikt om het proces van in slaap vallen te stimuleren.
Bijwerkingen van doxylamine variëren per persoon in incidentie en ernst. Wanneer ze optreden zijn ze meestal mild en voorbijgaand van aard. Gemelde bijwerkingen zijn bijvoorbeeld sufheid en een droge mond. Zie verder de uitgebreide productinformatie op onze website.

We hebben er bewust voor gekozen om de dosering doxylamine in DroomSap zo laag te houden.

Melatonine is een hormoon, dat het lichaam zelf ook aanmaakt. Het is dus een lichaamseigen stof. Melatonine regelt het waak-slaap ritme van het lichaam. Het wordt uitgescheiden door een klier in de kleine hersenen. Wanneer de avond valt, wordt het donker en dat zorgt voor een verhoogde aanmaak van melatonine in het lichaam. Daarmee wordt het lichaam "klaargemaakt voor de nachtrust".
Voor meer informatie kunt u ook op Wikipedia kijken, klik op deze link naar de pagina over Melatonine.
DroomSap (doxylamine) werkt niet verslavend. U moet er dus niet steeds meer van gaan gebruiken om de effecten te blijven voelen. Wij raden u wel aan om de inname van DroomSap na een aantal weken stapsgewijs te verminderen of af en toe eens enkele nachten zonder DroomSap te slapen en dan ervaren hoe het gaat. Voor alle slaapmedicatie geldt dat het verstandig is regelmatig een periode zonder gebruik van deze middelen in acht te nemen. Lees hier wanneer wij afraden om DroomSap te gebruiken.
Wij raden inname tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding af. Contacteer desgewenst uw arts.

DroomSap bevat hop (Humulus lupulus L.). Hop is een fyto-estrogeen en er is nogal wat onduidelijkheid over het effect en het gebruik van fyto-oestrogenen, voornamelijk bij mensen die hormoongevoelige (ER+, PR+) borstkanker hebben of hebben gehad.

Kan ik dan DroomSap gebruiken? Het korte antwoord is "ja". Wij leggen u graag uit waarom.

Hop heeft bewezen geen negatief effect op borstkanker, en er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat hop, onder bepaalde omstandigheden, zelfs een remmend of beschermend effect heeft.

Lees voor meer informatie ons blog, of neem contact met ons op via  de telefoon of met een e-mail voor de wetenschappelijke onderbouwing. Of download de informatie door hier te klikken.

U kunt natuurlijk ook altijd uw behandelend arts of apotheker raadplegen.

 

DroomSap bevat 3% alcohol. Dit is geen toegevoegde alcohol, maar is het “oplosmiddel” voor onze kruidenextracten. De alcohol die wordt gebruikt om de extracten van de kruiden te maken (ook wel tincturen genoemd) is gecertificeerd van biologische oorsprong (graan).

We krijgen regelmatig vragen over de alcohol in DroomSap en daarom leggen we hieronder uit hoe het precies zit en hoeveel alcohol u precies inneemt bij normaal gebruik van DroomSap.

We gebruiken de vergelijking met normaal verkrijgbaar Nederlands bier, pils genoemd en wat andere drankjes en supplementen. 

Bier bevat in de regel 5% alcohol, terwijl DroomSap 3% alcohol bevat. In alle gevallen spreken we over volume procenten, dus in “liter per liter” (alcohol 5% vol. staat er meestal op etiketten).

De basis van het begrip ligt in het feit dat er van DroomSap maar 2 ml moet worden ingenomen, het volume is dus heel laag. Daarvan is ook nog slechts 3/100 deel alcohol.

De volgende tabel vergelijkt de alcohol inname van DroomSap met verschillende drankjes:

Product

Alcohol gehalte

Gemiddelde eenheid / dosis

Alcohol inname per eenheid / dosis

Pilsener bier

5 %

1 blikje/flesje = 300ml

15,0 ml

Pilsener bier tap

5%

1 glas = 250ml

12,5 ml

Wijn per glas

11% - 14%

1 glas = 100ml

11,0 – 14,0 ml

Sterke drank en likeuren

35 - 50%

1 glas = 35ml

12,25 – 17,50 ml

A. Vogel Echinaforce druppels

65%

Tot 5x daags 25 druppels = ± 6ml

3,90 ml

VSM Chamomilla D3 druppels

70%

3 x daags 10 druppels = ± 1,5ml

0,25 ml

DroomSap

3%

1 dosis = 2ml

0,06 ml

Deze tabel in woorden en wat vergelijkingen: 

  • Pas na 250 dagdoseringen DroomSap (dit is een volle fles van 500ml !) heeft u evenveel alcohol op als na 1 flesje bier. En met een 500ml fles DroomSap doet u ruim een halfjaar.
  • De hoeveelheid alcohol in 1 dosis DroomSap is minder dan 1ml bier, dat zijn 20 druppels bier.
  • Pas na 200 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol op als na 1 glas wijn. Dus meer dan een half jaar lang DroomSap gebruiken is 1 glas wijn.
  • Met de vitaminedruppels of de kruidendruppels neemt u per dag 4x tot 65 x zoveel alcohol in als met DroomSap. Dus pas na 65 dagen dagelijks gebruik van DroomSap heeft u evenveel alcohol genomen als u in 1 dag met de Echinaforce neemt, en na 4 dagen DroomSap heeft u evenveel alcohol op als van 1 dag gebruik van de VitamineD3. 

De hoeveelheid alcohol in het bloed, na regulier gebruik van DroomSap is dus niet te meten, ook niet met de meest gevoelige apparatuur. 

Dit is bovendien zo weinig dat het ook in heel korte tijd door het lichaam is afgebroken en dus niet schadelijk voor de gezondheid. Slecht slapen is dat wel!

We hebben een apart blog geschreven speciaal om de verschillen tussen deze 2 producten zo duidelijk mogelijk weer te geven om u te helpen de juiste oplossing voor uw slaapprobleem te kiezen.
Als u hier klikt gaat u naar de pagina met het artikel: "DroomSap versus DroomCaps: de verschillen uitgelegd".
Het kan gebeuren dat u juist wat moe wordt wanneer u met DroomSap begint. Na een periode van slaapgebrek kan slapen ervoor zorgen dat de moeheid eruit komt. 
Het is de bedoeling dat u zich na een aantal nachten uitgerust begint te voelen.
Wij raden dit af omdat u dan in de navolgende ochtend een duf of suf gevoel kunt hebben.

Als u andere medicijnen inneemt is het raadzaam uw dokter te raadplegen voor gebruik van DroomSap of DroomCaps.

DroomSap mag u niet gebruiken bij een bekende allergie of gevoeligheid voor het geneesmiddel doxylamine of voor een van de andere ingrediënten.
DroomSap mag u niet gebruiken als u een antidepressivum gebruikt uit de MAO-A-remmer groep (zoals bijvoorbeeld moclobemide, Aurorix)

Voor diabetici is het belangrijk om te weten dat DroomSap honing en suiker bevat.

Daarover geven we u hier graag wat preciezere informatie. Het gehalte aan suikers staat op de verpakking. Omdat DroomSap in een heel kleine hoeveelheid wordt ingenomen, krijgt u ook relatief weinig suiker binnen. In de aanbevolen dosering van 2 ml zit bijvoorbeeld een totaalgehalte van 0,65 gram suikers (dat is de suiker uit de Sirupus Simplex inclusief de suikers van de honing). Dit komt overeen met ongeveer 1/7 deel (15%) van een standaard suikerklontje van 4,4 gram.
Anders gezegd: als u elke avond een dosis DroomSap gebruikt, heeft u in 1 volle week net iets meer dan 1 suikerklontje genomen (namelijk 4,55 gram).

Bij twijfel adviseren we altijd om dit met uw behandelend arts, diabetoloog of internist te bespreken.

U kunt DroomSap na opening tot een jaar bewaren in de koelkast (5°C).

Ook DroomCaps dienen na opening in de koelkast bewaard te worden en zijn dan ook nog een jaar houdbaar.

Voor de uiterste gebruiksdatum zie het etiket op de fles, de houdbaarheidsdatum staat bij "T.H.T.:"
Ook op de flacon DroomCaps staat de uiterste gebruiksdatum op het etiket bij "T.H.T.:"

DroomSap kan ongeopend het beste donker en bij kamertemperatuur worden bewaard. 

Na openen van de fles moet deze in de koelkast worden bewaard bij max 5°C.

DroomSap zal bij deze lagere temperatuur dikker en stroperiger worden dan dat het bij kamertemperatuur is en dat is normaal.

Op het etiket van de fles staat naast het Batchnummer ook de houdbaarheidsdatum aangegeven, bij “T.H.T.:”

Voor DroomCaps geldt precies hetzelfde, ongeopend bij kamertemperatuur bewaren, na openen van de aluminium verzegeling op de flacon deze in de koelkast bewaren om verkleuring van de capsules tegen te gaan.

Nee, DroomSap is glutenvrij en lactosevrij.

Wat veel mensen niet weten is dat haver een graansoort is die geen gluten bevat.

Glutenvrije haverhaver bevat van nature geen gluten. De reden waarom de wetgever haver toch onder glutenbevattende graansoort schaart is dat het gewas vaak besmet is met gluten uit bijvoorbeeld tarwe, gerst en rogge.

Maar bij onze leverancier van de biologische kruiden, Biosfeer in Groede, worden geen allergenen geteeld, dus geen graan, mosterd etc. etc. Er staan ook geen velden met wel glutenbevattende granen in de buurt. De haver kan dus ook niet eens besmet zijn met gluten.

Tevens gaat het hier om een extract van bloeiende dus groene haver, wat helemaal al geen gluten bevat, de oogst is ruim voor de gluten houdende gewassen in de polder, het kan er dus ook niet inwaaien. Bij Biosfeer in Groede doet men zelf regelmatig een glutentest en het is nog nooit waargenomen. Een gerust gevoel!

DroomSap is wel geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten, omdat DroomSap is gemaakt met 17% natuurlijke bijenhoning.

DroomCaps bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong, de capsules van DroomCaps zijn gemaakt van 100% plantaardige cellulose en bevatten géén gelatine en zijn derhalve geschikt zowel vegetariers als voor veganisten.

DroomSap wordt gemaakt van natuurzuivere bijenhoning, puur natuurlijke kruidenextracten en met bijna uitsluitend natuurlijke hulpstoffen. Omdat dit puur natuurlijke producten zijn is het niet mogelijk om elke batch die we maken exact dezelfde smaak, geur, kleur en viscositeit (= de mate van vloeibaarheid) te geven.

Deze verschillen hebben alleen een effect op de smaak, geur, kleur of vloeibaarheid. De ene batch is soms wat dunner en vloeibaarder en de andere batch is juist weer wat dikker en stroperiger. De ene batch kan wat donkerder moutachtig bruin zijn en de andere batch heeft een iets lichtere honingkleur.

Ja, omdat wij met puur natuurlijke kruidenextracten werken kan het zijn dat de smaak afwijkt. Dit komt omdat de smaak grotendeels afhankelijk is van deze kruidentincturen. Een licht afwijkende smaak tussen verschillende flesjes is dus volstrekt normaal. 

Het heeft geen enkel effect op de werkzaamheid, want de actieve stoffen zijn steeds dezelfde.

DroomSap bevat hop (Humulus lupulus L.). Hop is een fyto-oestrogeen en er is nogal wat onduidelijkheid over het effect en het gebruik van fyto-oestrogenen, voornamelijk bij mensen die hormoongevoelige (ER+, PR+) borstkanker hebben of hebben gehad.

Kan ik dan DroomSap gebruiken? Het korte antwoord is "ja". Wij leggen u graag uit waarom.

Hop heeft bewezen geen negatief effect op borstkanker, en er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat hop, onder bepaalde omstandigheden, zelfs een remmend of beschermend effect heeft.

Lees voor meer informatie ons blog, of neem contact met ons op via  de telefoon of met een e-mail voor de wetenschappelijke onderbouwing. Of download de informatie door hier te klikken.

U kunt natuurlijk ook altijd uw behandelend arts of apotheker raadplegen.

 

Waarom staat er dat er voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van DroomSap bij mensen die astma of COPD hebben? Dat legt onze apotheker hieronder uit:

In DroomSap zit een klein beetje van een geneesmiddel dat doxylamine heet. Dat is een zogenaamd H1-antihistaminicum, een groep middelen die onder andere wordt gebruikt tegen bepaalde allergieën zoals rinitis of conjunctivitis (dit zijn ontstekingen aan respectievelijk de neusslijmvlies en het oog) maar ook bij algemene jeuk en bij reisziekte, of bij misselijkheid en braken bij zwangere vrouwen.

Een bijwerking van doxylamine die heel soms optreedt is een zogenaamde anticholinerge bijwerking. Dat betekent onder andere een verhoogde mucussecretie in de luchtwegen en de longen, dus een verhoogde slijmproductie. Dit kan voor mensen met door astma of COPD vernauwde luchtwegen mogelijk tot benauwdheid leiden, of een al bestaande benauwdheid verder verergeren.

Omdat er maar heel weinig doxylamine in DroomSap zit, is de kans op deze bijwerking uitermate klein, maar Dromenwinkel is graag transparant over onze producten. U kunt dus gewoon DroomSap gebruiken, mits u zich aan de aanbevolen dosering houdt en alert bent op mogelijke benauwdheid. Deze bijwerking gaat overigens ook snel weer voorbij als gestopt wordt met DroomSap.

Mocht u na lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Dromenwinkel of bespreek dit artikel met uw arts, gespecialiseerd verpleegkundige of apotheker.

Gaat u op vakantie naar het buitenland met het vliegtuig?

U mag DroomSap meenemen. DroomSap bevat een lage dosis van het H1-antihistaminicum doxylamine. Doxylamine is een stof die niet op de lijst van verboden middelen of opiumproducten staat, dus u mag dit gewoon voor eigen gebruik meenemen (zie ook https://www.hetcak.nl/medicijnen-mee-op-reis/)

Voor een korte vakantie of de incidentele gebruiker is daarvoor de 30ml Reisverpakking natuurlijk ideaal, klein en handzaam. 

Als u iets langer op reis gaat en regelmatig DroomSap neemt mag ook onze 100ml fles gewoon mee in de handbagage.

De grotere flessen (200, 300 en 500ml) mogen niet mee in de cabine en dienen altijd in de ruimbagage te worden vervoerd.

Neemt u DroomSap altijd mee in de originele verpakking, en vergeet vooral de bijsluiter niet mee te nemen. Op de originele bijsluiter staat in verschillende talen precies wat DroomSap is zodat de douane bij eventuele controle altijd kan zien wat de samenstelling is.

Gaat u naar de Verenigde Staten dan is het handig om te weten dat in de USA ons DroomSap verkrijgbaar is onder de merknaam Sambrosa Night Syrup, het product is daar zonder recept verkrijgbaar (OTC). Zie ook www.sambrosa.com. Het FDA toelatingsnummer (NDC) is 60665-003.

Weliswaar zit er een kleine hoeveelheid alcohol in DroomSap (3%vol) en in sommige regio’s op de wereld is alcohol als voedingsmiddel/genotsmiddel verboden. Maar als het om lage gehaltes gaat die in een geneesmiddel zitten wordt daar doorgaans niet moeilijk over gedaan.

Disclaimer: Het is voor ons niet mogelijk om garanties te geven, het meenemen van DroomSap naar de regio’s met een streng alcoholbeleid is altijd op eigen risico.

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.