Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps

De samenstelling en de ingrediënten:

DroomSap en DroomCaps hebben hun eigen specifieke werking en toepassing. In dit artikel krijgt u meer duidelijkheid over de verschillen om zo de voor u best passende oplossing te kiezen.

Het belangrijkste verschil tussen de producten is het verschil in werking van de belangrijkste ingrediënten. 

Bij DroomSap is doxylamine het belangrijkste werkzame ingrediënt en bij DroomCaps is dat melatonine. Verderop in Tabel 1 beschrijven we de verschillen tussen deze twee stoffen.

Ook zijn er verschillen in de rustgevende kruiden, de samenstelling van onze unieke mix van kruiden versterkt in beide slaapmiddelen de werking van het hoofdingrediënt op een natuurlijke manier. De wetenschappelijke basis hiervan komt uit de fytotherapie (dat is de leer van de heilzame werking van planten en kruiden).

De toepassing

Welk product te gebruiken in welke situatie? 
De eigenschappen van DroomSap en DroomCaps verschillen, dus ook de toepassing is anders:

  • DroomSap is de beste keus als u slecht in slaap valt of gedurende de nacht (vaak) langdurig wakker wordt, of heel vroeg, en u daarna moeite heeft om weer in slaap te vallen. Het werkt dus zowel als “inslaper” en als “doorslaper”. Dit zijn de meest voorkomende slaapproblemen en veel mensen hebben al baat gehad van het gebruik van DroomSap;
  • DroomCaps is een product dat een positieve invloed heeft op het slaap-waak ritme. DroomCaps kunnen dus vooral helpen bij onregelmatige dag-nachtritmes, bijvoorbeeld voor mensen die onregelmatige werktijden hebben, heel jonge kinderen hebben, of door tijdsverschillen (zogenaamde “jet-lag”) bij lange vliegreizen. Het helpt om het lichaam voor te bereiden op de nacht en dus om in te slapen in de genoemde omstandigheden.

Het uiterlijk

DroomSap is een slaapdrankje op basis van natuurlijke honing, terwijl DroomCaps capsules van cellulose zijn met een droog poederachtige inhoud.

Product:DroomSapDroomCaps
Belangrijkste werkzame stofdoxylaminemelatonine
SoortH1-antihistaminicumSlaap-waak ritme hormoon
Lichaamseigen stofneeja
Werking / effect op het lichaam:Sedatie (slaperig, suf worden)Beïnvloeden van het Dag-nachtritme: het beginnen van de nachtrust
Kruiden (zie tabel 2)7 verschillende kruiden5 verschillende kruiden
Valeriaanwortelneeja
MagnesiumneeJa, 5 mg
Honing Ja, 17%nee

Tabel 1: Overzicht van de verschillen tussen de producten

DroomSap (doxylamine en honing)DroomCaps (melatonine)
HaverHop
HopCitroenmelisse
MaretakKamille
MeidoornPassiebloem
PaardenkastanjeValeriaanwortel 
Passiebloem 
Slaapmutsje 

Tabel 2: overzicht van de verschillende kruiden. 

De overeenkomst

Beide producten hebben een positieve invloed op de nachtrust, en wij hopen dat u het bij u passende product vindt en er baat bij heeft.

Mocht u zowel slecht inslapen als doorslapen zou het toevoegen van DroomCaps aan DroomSap ook een mogelijkheid zijn, mocht DroomSap alleen het inslapen niet voldoende ondersteunen. De producten zijn zoals gezegd niet onderling uitwisselbaar, maar kunnen wel samen worden gebruikt. 

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, neem contact met ons op via de chatfunctie onderaan deze pagina. Bel of stuur ons een e-mail, zie onze contactgegevens.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

De beste tips om een jetlag te verminderen

Wanneer u tussen verschillende tijdzones reist, kunt u last van een jetlag krijgen. Dit heeft vaak slapeloosheid en gebroken nachten tot gevolg. Lees meer!

droomsap_kids_l_theanine
L-Theanine - een veilig natuurlijk slaapmiddel

L-Theanine is een natuurlijk aminozuur uit thee, een veilig en natuurlijk slaapmiddel. Ontdek hier meer over de voordelen van L-Theanine. 

Waarom snoozen slecht is voor uw lichaam

Dagelijks drukken veel mensen nog even op snooze. Nog net even 5 minuten extra slaap. Het is heerlijk, maar tegelijkertijd is het ook slecht voor uw lichaam. Wilt u weten waarom? Dat vertellen we u in deze blog.

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken