Ga naar inhoud
Door de decemberdrukte bij DHL is vertraging in de aflevering van uw bestelling mogelijk. Op 25 en 26 december en 1 januari is de klantenservice gesloten.
nl
Dromenwinkel

De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps

De samenstelling en de ingrediënten:

Elk product heeft zijn eigen specifieke werking en toepassing. Daar proberen wij in dit artikel duidelijkheid in te geven om de voor u best passende oplossing te kiezen.

Het belangrijkste verschil tussen de producten is het verschil in werking van de belangrijkste ingrediënten. 

Bij DroomSap is doxylamine het belangrijkste werkzame ingrediënt en bij DroomCaps is dat melatonine. Verderop in Tabel 1 beschrijven we de verschillen tussen deze twee stoffen.

Ook zijn er verschilllen in de rustgevende kruiden, de samenstelling van onze unieke mix van kruiden versterkt in beide slaapmiddelen de werking van het hoofdingrediënt op een natuurlijke manier. De wetenschappelijke basis hiervan komt uit de fytotherapie (dat is de leer van de heilzame werking van planten en kruiden).

De toepassing

Welk product te gebruiken in welke situatie? 
De eigenschappen van DroomSap en DroomCaps verschillen, dus ook de toepassing is anders:

  • DroomSap is de beste keus als u slecht in slaap valt of gedurende de nacht (vaak) langdurig wakker wordt, of heel vroeg, en u daarna moeite heeft om weer in slaap te vallen. Het werkt dus zowel als “inslaper” en als “doorslaper”. Dit zijn de meest voorkomende slaapproblemen en veel mensen hebben al baat gehad van het gebruik van DroomSap;
  • DroomCaps is een product dat een positieve invloed heeft op het slaap-waak ritme. DroomCaps kunnen dus vooral helpen bij onregelmatige dag-nacht ritmes, bijvoorbeeld voor mensen die onregelmatige werktijden hebben, heel jonge kinderen hebben, of door tijdsverschillen (zogenaamde “jet-lag”) bij lange vliegreizen. Het helpt om het lichaam voor te bereiden op de nacht en dus om in te slapen in de genoemde omstandigheden.

Het uiterlijk

DroomSap is een slaapdrankje op basis van natuurlijke honing, terwijl DroomCaps capsules van cellulose zijn met een droog poederachtige inhoud.

Product:

DroomSap

DroomCaps

Belangrijkste werkzame stof

doxylamine

melatonine

Soort

H1-antihistaminicum

Slaap-waak ritme hormoon

Lichaamseigen stof

nee

ja

Werking / effect op het lichaam:

Sedatie (slaperig, suf worden)

Beinvloeden van het Dag-nacht ritme: het beginnen van de nachtrust

Kruiden (zie tabel 2)

7 verschillende kruiden

5 verschillende kruiden

Valeriaanwortel

nee

ja

Magnesium

nee

Ja, 5mg

Honing 

Ja, 17%

nee

Tabel 1: Overzicht van de verschillen tussen de producten

DroomSap (doxylamine en honing)

DroomCaps (melatonine)

Haver

Hop

Hop

Citroenmelisse

Maretak

Kamille

Meidoorn

Passiebloem

Paardenkastanje

Valeriaanwortel 

Passiebloem

 

Slaapmutsje

 

Tabel 2: overzicht van de verschillende kruiden. 

De overeenkomst

Beide producten hebben een positieve invloed op de nachtrust, en wij hopen dat u het bij u passende product vindt en er baat bij heeft.

Mocht u zowel slecht inslapen als doorslapen zou het toevoegen van DroomCaps aan DroomSap ook een mogelijkheid zijn, mocht DroomSap alleen het inslapen niet voldoende ondersteunen. De producten zijn zoals gezegd niet onderling uitwisselbaar, maar kunnen wel samen worden gebruikt. 

Mocht u nog aanvullende vragen hebben neem contact met ons op via de chatfunctie onderaan deze pagina. Bel of stuur ons een email, zie onze contactgegevens.
DroomSap probeerverpakking

Een sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakking bevat 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten "proefslapen".

1,95
Bekijk product

Meer inspiratie

Waarom snoozen slecht is voor uw lichaam

Dagelijks drukken veel mensen nog even op snooze. Nog net even 5 minuten extra slaap. Het is heerlijk, maar tegelijkertijd is het ook slecht voor uw lichaam. Wilt u weten waarom? Dat vertellen we u in deze blog.

Heeft u last van concentratieproblemen op uw werk? Zo pakt u deze aan!
Bijna twee derde van de Nederlandse volwassenen geeft aan zich weleens slecht te kunnen concentreren op werk. Wij bieden u 5 tips die u kunnen helpen bij het oplossen van de concentratieproblemen.
Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust
De temperatuur van uw slaapkamer heeft invloed op uw nachtrust. Daarom is het belangrijk om een ideaal klimaat te creëren in de slaapkamer. Hoe u dit doet, leest u in deze blog.
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken