Ga naar inhoud
0

De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps?

droomsap_versus_droomcaps

De samenstelling en de ingrediënten:

Elk product heeft zijn eigen specifieke werking en toepassing. Daar proberen wij in dit artikel duidelijkheid in te geven om de voor u best passende oplossing te kiezen. Het belangrijkste verschil tussen de producten is het verschil in werking van de belangrijkste ingrediënten. Bij DroomSap is doxylamine het belangrijkste werkzame ingrediënt en bij DroomCaps is dat melatonine. Verderop in Tabel 1 beschrijven we de verschillen tussen deze twee stoffen.

De rustgevende kruiden komen overeen en deze versterken in beide slaapmiddelen de werking van het hoofdingrediënt op een natuurlijke manier. De wetenschappelijke basis hiervan komt uit de fytotherapie (dat is de leer van de heilzame werking van planten en kruiden).

Het uiterlijk

DroomSap is een slaapdrankje op basis van natuurlijke honing, terwijl DroomCaps capsules van cellulose zijn met een droog poederachtige inhoud.

De toepassing

Welk product te gebruiken in welke situatie? 
De eigenschappen van DroomSap en DroomCaps verschillen, dus ook de toepassing is anders:

  • DroomSap is de beste keus als u slecht in slaap valt of gedurende de nacht (vaak) langdurig wakker wordt, of heel vroeg, en u daarna moeite heeft om weer in slaap te vallen. Het werkt dus zowel als “inslaper” en als “doorslaper”. Dit zijn de meest voorkomende slaapproblemen en veel mensen hebben al baat gehad van het gebruik van DroomSap;
  • DroomCaps is een product dat een positieve invloed heeft op het slaap-waak ritme. DroomCaps kunnen dus vooral helpen bij onregelmatige dag-nacht ritmes, bijvoorbeeld voor mensen die onregelmatige werktijden hebben, heel jonge kinderen hebben, of door tijdsverschillen (zogenaamde “jet-lag”) bij lange vliegreizen. Het helpt om het lichaam voor te bereiden op de nacht en dus om in te slapen in de genoemde omstandigheden.

Product:

DroomSap

DroomCaps

Belangrijkste werkzame stof

doxylamine

melatonine

Soort

H1-antihistaminicum

Slaap-waak ritme hormoon

Lichaamseigen stof

nee

ja

Werking / effect op het lichaam:

Sedatie (slaperig, suf worden)

Beinvloeden van het Dag-nacht ritme: het beginnen van de nachtrust

Kruiden (zie tabel 2)

7 verschillende kruiden

5 verschillende kruiden

Valeriaanwortel

nee

ja

Magnesium

nee

Ja, 5mg

Honing 

Ja, 17%

nee

Tabel 1: Overzicht van de verschillen tussen de producten

De overeenkomst

Beide producten hebben een positieve invloed op de nachtrust, en wij hopen dat u het bij u passende product vindt en er baat bij heeft.

Mocht u zowel slecht inslapen als doorslapen zou het toevoegen van DroomCaps aan DroomSap ook een mogelijkheid zijn, mocht DroomSap alleen het inslapen niet voldoende ondersteunen. De producten zijn zoals gezegd niet onderling uitwisselbaar, maar kunnen wel samen worden gebruikt. 

DroomSap (doxylamine en honing)

DroomCaps (melatonine)

Haver

Hop

Hop

Citroenmelisse

Maretak

Kamille

Meidoorn

Passiebloem

Paardenkastanje

Valeriaanwortel 

Passiebloem

 

Slaapmutsje

 

Tabel 2: overzicht van de verschillende kruiden. 

Mocht u nog aanvullende vragen hebben neem contact met ons op via de chatfunctie onderaan deze pagina. Bel of stuur ons een email, zie onze contactgegevens.
DroomSap probeerverpakking
1,95

Een sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakking bevat 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten "proefslapen".

Bekijk product

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.