Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust

De ideale temperatuur voor de slaapkamer

Als u slecht slaapt, kan dit te maken hebben met de temperatuur in de slaapkamer. Het is namelijk niet bevorderlijk voor uw slaap als uw slaapkamer te warm of te koud is. Zorg er daarom voor dat er een ideaal klimaat is. De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt rond de 17/18 graden. Uiteraard verschilt dit per persoon en kan dit een graad of twee afwijken. 

Toch wilt u voorkomen dat het in de slaapkamer veel te warm of veel te koud is. U merkt het vast in de zomer, slapen in 30 graden gaat lastig. Ook slapen in een té koude kamer, is niet goed voor uw gezondheid.

Gevolgen van een te warme of te koude slaapkamer

Uit onderzoek naar slaap is gebleken dat temperatuur en comfort invloed hebben op de kwaliteit van uw slaap en op de inhoud van uw dromen. Wanneer uw slaapkamer te warm of te koud is, is de kans groter dat u minder goed slaapt en vaker wakker wordt. Doordat u 's nachts vaker wakker wordt, onthoudt u uw dromen vaker. Hierdoor lijkt het alsof u meer nare dromen of zelfs nachtmerries heeft.

Hoe kunt u de slaapkamer ventileren?

Het is belangrijk om de slaapkamer te ventileren, om de kwaliteit en zuiverheid van de lucht te verbeteren. Dit kunt u op verschillende manieren doen. 

1. Zet allereerst een raam open in uw slaapkamer

De makkelijkste en snelste manier om een slaapkamer te ventileren, is door het raam te openen. Idealiter wilt u uw slaapkamer dagelijks minimaal een half uur laten doorluchten. 

2. Zet uw slaapkamerdeur op een kier

Om meer lucht de slaapkamer binnen te laten, kunt u uw slaapkamerdeur op een kier laten staan. Hierdoor is er meer frisse lucht in de slaapkamer. Dit voorkomt dat u 's ochtends wakker wordt met last van uw keel of neus. 

3. Luchtzuiverende planten

Er bestaan planten die koolstofdioxide omzetten in zuurstof en daarmee de lucht in een ruimte zuiveren. Deze planten zijn ideaal voor in de slaapkamer, om een schone lucht mee te creëren. Kies voor een plant zoals aloë vera of Sansevieria.

Beter slapen?

Veel mensen kampen met slaapproblemen, maar liefst 20% van de Nederlanders. Hoewel een mens gemiddeld 7 tot 9 uur slaap nodig heeft, zijn er weinig mensen die hier écht aan komen. Slaapt u slecht en wilt u uw slaapkwaliteit verbeteren? Dan kan een natuurlijk slaapmiddel de uitkomst bieden. 

Bij Dromenwinkel vindt u DroomSap. DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. DroomSap kan ervoor zorgen dat uw spieren ontspannen, waardoor u sneller in slaap valt.

DroomSap proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

Hoe werkt uw slaapcyclus? Lees meer over de werking van de slaapcyclus
Hoe werkt uw slaapcyclus precies? Vier fasen die u per nacht meerdere malen doorloopt. Problemen met slapen? Lees deze tips!
Het slopende effect van insomnia
Het slopende effect van insomnia: hoe het uw dagelijks leven beïnvloedt

Last van slapeloosheid? Ontdek alles over insomnia, van de oorzaken tot de beste behandelingen. 

droomsap_versus_droomcaps
De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps
DroomSap en DroomCaps hebben beide als doel om uw nachtrust te verbeteren. Toch zijn ze niet hetzelfde en zijn dus niet zonder meer uitwisselbaar. Lees hier meer!
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken