Ga naar inhoud
0

Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust

De ideale temperatuur voor de slaapkamer

Als u slecht slaapt, kan dit te maken hebben met de temperatuur in de slaapkamer. Het is namelijk niet bevorderlijk voor uw slaap als uw slaapkamer te warm of te koud is. Zorg er daarom voor dat er een ideaal klimaat is. De ideale temperatuur voor de slaapkamer ligt rond de 17/18 graden. Uiteraard verschilt dit per persoon en kan dit een graad of twee afwijken. 

Toch wilt u voorkomen dat het in de slaapkamer veel te warm of veel te koud is. U merkt het vast in de zomer, slapen in 30 graden gaat lastig. Ook slapen in een té koude kamer, is niet goed voor uw gezondheid. 

Gevolgen van een te warme of te koude slaapkamer

Uit onderzoek naar slaap is gebleken dat temperatuur en comfort invloed hebben op de kwaliteit van uw slaap en op de inhoud van uw dromen. Wanneer uw slaapkamer te warm of te koud is, is de kans groter dat u minder goed slaapt en vaker wakker wordt. Doordat u 's nachts vaker wakker wordt, onthoudt u uw dromen vaker. Hierdoor lijkt het alsof u meer nare dromen of zelfs nachtmerries heeft.

Hoe kunt u de slaapkamer ventileren?

Het is belangrijk om de slaapkamer te ventileren, om de kwaliteit en zuiverheid van de lucht te verbeteren. Dit kunt u op verschillende manieren doen. 

1. Zet allereerst een raam open in uw slaapkamer

De makkelijkste en snelste manier om een slaapkamer te ventileren, is door het raam te openen. Idealiter wilt u uw slaapkamer dagelijks minimaal een half uur laten doorluchten. 

2. Zet uw slaapkamerdeur op een kier

Om meer lucht de slaapkamer binnen te laten, kunt u uw slaapkamerdeur op een kier laten staan. Hierdoor is er meer frisse lucht in de slaapkamer. Dit voorkomt dat u 's ochtends wakker wordt met last van uw keel of neus. 

3. Luchtzuiverende planten

Er bestaan planten die koolstofdioxide omzetten in zuurstof en daarmee de lucht in een ruimte zuiveren. Deze planten zijn ideaal voor in de slaapkamer, om een schone lucht mee te creëren. Kies voor een plant zoals Aloë Vera of Sansevieria. 

Beter slapen?

Veel mensen kampen met slaapproblemen, maar liefst 20% van de Nederlanders. Hoewel een mens gemiddeld 7 tot 9 uur slaap nodig heeft, zijn er weinig mensen die hier écht aan komen. Slaapt u slecht en wilt u uw slaapkwaliteit verbeteren? Dan kan een natuurlijk slaapmiddel de uitkomst bieden. 

Bij Dromenwinkel vindt u DroomSap. DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. DroomSap kan ervoor zorgen dat uw spieren ontspannen, waardoor u sneller in slaap valt. 

Naast DroomSap, biedt Dromenwinkel DroomCaps aan. Dit zijn melatonine capsules met 5 biologische kruiden en extra Magnesium. Deze capsules kunnen helpen bij het in slaap vallen.

Lees meer over DroomSap

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Vraag een probeerverpakking aan

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.