Ga naar inhoud
0

Hoe weet u of u slaaptekort heeft?

Het slopende effect van insomnia

Wordt u met enige regelmaat niet uitgerust wakker? Heeft u last van slaapproblemen of denkt u daar last van te hebben? Het kan best lastig zijn om precies te achterhalen waar u last van heeft en wat u daar dan aan kunt doen. In deze situatie is het belangrijkste om in eerste instantie te achterhalen of u echt te maken heeft met een slaaptekort of dat er iets anders aan de hand is. Het zelf diagnosticeren van een slaaptekort is trouwens relatief gemakkelijk, omdat de symptomen als volgt zijn:

 • vermoeid gevoel;
 • energiegebrek;
 • veel gapen;
 • prikkelbaar;
 • hoofdpijn;
 • slechte concentratie.

Dit zijn gevolgen die u vrij snel merkt wanneer er sprake is van een slechte nachtrust. Dit kan bijvoorbeeld komen door een onregelmatige slaap, te kort of juist te lang slapen. Vaak lost dit zich weer op door één of 2 nachten goede slaap, waarop het lichaam op een juiste manier uitrust.

Heeft u hiermee te maken, dan is er geen reden om u zorgen te maken. Dit valt in de categorie ‘iedereen heeft er weleens last van’, maar er zijn ook ernstigere vormen en dat valt onder ‘chronisch slaaptekort’. Zoals de term al aangeeft, is dat een aanhoudende situatie en dat is een stuk vervelender. Symptomen die hiervoor gelden zijn met name:

 • lagere reactiesnelheid;
 • hoofdpijn;
 • hoge bloeddruk;
 • depressie;
 • slecht humeur, stemmingswisselingen;
 • gebrek aan energie en concentratie;
 • grotere kans op hartproblemen;
 • huidveroudering.

Zo zijn er nog diverse andere symptomen van toepassing bij een slaaptekort. Op basis van deze symptomen kunt u vrij eenvoudig achterhalen in welke categorie u valt. Zoals al eerder beschreven is een enkele goede nachtrust proberen te realiseren bij de eerste rij symptomen veelal voldoende. Vallen meerdere van uw klachten in de tweede rij van symptomen, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts om de specifieke oorzaak te achterhalen. Dat is noodzakelijk, want door de onderliggende oorzaak aan te pakken kan het probleem ook effectief opgelost worden.

Hoe kunt u slaaptekort tegengaan?

Er zijn heel veel verschillende manieren om slaaptekort tegen te gaan en dat begint bij een klassieker: neem genoeg tijd om te slapen en zorg voor een goed ritme, regelmaat is belangrijk. Een goed dag-nacht ritme is belangrijk, want daar went uw lichaam aan, dat zich daar vervolgens op instelt. Door continu onregelmatig te leven dus onregelmatig te slapen raakt het interne systeem in de war en dat draagt niet bij aan het krijgen van voldoende rust.

Andere eenvoudige oplossingen zijn het aanschaffen van een goed bed, want dat is cruciaal voor voldoende rust. U kunt ook denken aan verduisterende gordijnen, of vochtvreters en goede ventilatie in een vochtige kamer. Ook dient de temparatuuur in de slaapkamer niet te hoog te zijn. Er zijn dus legio aan praktische middelen om een betere nachtrust te realiseren.

Gebruik DroomSap en/of DroomCaps

Helpt geen van de omschreven middelen en komt u er met Google ook niet uit? Dan is er nog een mooi alternatief dat u zou kunnen helpen. Dromenwinkel heeft DroomSap en DroomCaps, wat een natuurlijk extract van verschillende biologische rustgevende kruiden is. Deze middelen zijn speciaal gericht op het helpen realiseren van een betere nachtrust en zijn 100% op biologische basis, waardoor het een gezond en doeltreffend middel kan zijn.

Slaaptekort kan komen door bijvoorbeeld uren na het naar bed gaan wakker te liggen. Dit gaat allemaal van de effectieve slaaptijd af en als u dan in slaap valt, doorloopt u de slaapcyclus minder vaak, wat dus niet voldoende is om een volledige nachtrust te bereiken. Met DroomSap en/of DroomCaps kunt u het in slaap vallen versnellen dankzij kruiden die slaapopwekkend zijn.

DroomSap bevat extracten van haver, hop, maretak, meidoorn, paardenkastanje, passiflora en slaapmutsje. Alle kruiden zijn biologisch geteeld en de siroop heeftt een aangename smaak vanwege de basis van natuurlijke bijenhoning. Na de inname zal de doxylamine een slaapopwekkend effect hebben, waardoor u sneller in slaap valt en dus netjes de slaapcycli afwerkt, waarna u uitgerust wakker zult worden. 

De capsules bevatten naast de kruiden ook magnesium, GABA en 5mg melatonine, wat eveneens kan bijdragen aan een betere nachtrust. Belangrijker nog, het kan u helpen bij het opwekken van slaap, waardoor u gemakkelijker in slaap valt. U kunt beide middelen uitproberen om te zien of het u helpt in het bereiken van een betere nachtrust.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Een sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakking bevat 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten "proefslapen".

Bekijk product

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.