Ga naar inhoud
0

Moeilijk in slaap komen 

Wat doet u als u moeilijk in slaap komt? 

Draaien, draaien en nog eens draaien. Blijft u ‘s avonds de hele tijd naar het plafond staren en zou u niets liever willen dan in slaap vallen? Lees dan dit artikel. Niets is zo vervelend als het niet kunnen vatten van slaap. Ligt u regelmatig te woelen in u bed? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dromenwinkel weet hoe belangrijk een goede nachtrust is voor uw gezondheid. U leest in dit artikel wat kan helpen als u moeilijk in slaap komt.

Vermoeidheidsklachten 

Vermoeid wakker worden of totall loss zijn na de lunchpauze? Als deze vermoeidheidsklachten langdurig aanhouden, kan dat langdurig slaaptekort als gevolg hebben. Dit is heel storend voor u. Lamlendig zijn en u niet fit voelen, kunnen hiermee in verband staan met slaapproblemen. Grote spierspanning, vergeetachtigheid, concentratieproblemen en suffigheid kunnen andere vermoeidheidsklachten zijn.

vermoeidheid_slapen_op_bureau

Moeilijk in slaap komen, waar komt het door? 

Om de slaapproblemen tot het verleden te laten behoren, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

Slecht inslapen
Een grote oorzaak van vermoeidheidsklachten is het moeilijk in slaapkomen. Sommige mensen liggen avonden achter elkaar urenlang wakker. Als u meerdere keren per week slecht slaapt, is de kans groot dat dit invloed heeft op uw werkprestaties.

Stress
Stress speelt hierbij een grote rol. Stress zorgt dat mensen moeilijk in slaap komen. Mensen kunnen slecht ontspannen en blijven in hun hoofd zitten. Waardoor het lichaam constant in de aan-modus staat. Daarnaast kunnen bepaalde gewoonten invloed hebben op de nachtrust. Bijvoorbeeld bepaalde dranken, zoals koffie en cola. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam actief blijft. 

Oorzaken 
Naast stress zijn er nog een tal van andere mogelijke oorzaken. Factoren waardoor u moeilijk in slaap kan komen kunnen zijn:

 • Slechte slaapgewoonten 
 • Geluidsoverlast 
 • Slechte slaapomgeving 
 • Slaapstoornis 

Vermoedt u de laatste optie bij uzelf? Dan adviseren wij altijd om uw arts te raadplegen. 

Moeilijk in slaap komen tips

Misschien heeft u al heel wat rondgestruind op zoek naar tips bij moeilijk in slaap komen. Een regelmatig slaapritme is een stap in de goede richting. Probeer elke avond rond dezelfde te gaan slapen. Regelmaat voorkomt slecht inslapen. Het lichaam went aan deze vaste structuur.

“Ik kan niet slapen” deze uitspraak is misschien wel verleden tijd, als u de volgende tips opvolgt. Om sneller in slaap te vallen… 

 • Creëert u een slaapritueel; 
 • Doet u ‘s avonds rustig aan;
 • Voorkomt u te veel en fel licht; 
 • Eet en drinkt u in de avonduren niet (te veel);
 • Drinkt u in de avond geen cafeïne of frisdranken; 
 • Creëert u een rustige omgeving (een opgeruimde slaapkamer);
 • Zorgt u voor een comfortabele temperatuur in de slaapkamer.

Naast deze tips hebben wij nog een aantal mogelijk oplossingen. Wellicht dat onderstaande tips een uitkomst kunnen bieden voor u. 

Hallo DroomCaps! Dag slechte nachtrust! 

Lichaam en geest heeft voldoende rust nodig, anders kunt u daar hinder van ondervinden. DroomCaps is een product dat mogelijk positieve invloed heeft op het slaap-waak ritme. Het bestaat uit een combinatie van 5 kruiden. Het kan bijvoorbeeld helpen bij onregelmatige dag-nachtritmes. Bijvoorbeeld voor mensen die onregelmatig werken of die jonge kinderen hebben. Maar denk ook aan de verschijnselen die kunnen horen bij een “jetlag”. 

DroomSap 
Met DroomSap slaapt u weer heerlijk en wordt u vitaal wakker. DroomSap is een drankje op basis van 17% natuurlijke honing, 7 biologisch geteelde kruiden en een lage dosis doxylamine (3,26mg/ml), een antihistaminicum met een sederend (slaapverwekkend) effect. Ben u nieuwsgierig? Dan is het mogelijk om een probeerverpakking aan te vragen.

Vraag een probeer verpakking aan.

Droomsap 100ml
DroomSap 100ml
18,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Al velen gingen u voor! Bent u nieuwsgierig hoe andere dit ervaarden? Bekijk dan onze recensies. Heeft u vragen? Bekijk de veel gestelde vragen over onze producten. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.