Ga naar inhoud
Wanneer u in de periode van 14 september t/m 30 september een bestelling bij ons doet, ontvangt u een GRATIS flacon handspray.

Waarom snoozen slecht is voor uw lichaam

Snoozen

Wat is snoozen?

U kent het wel. De wekker gaat om 6 uur... veel te vroeg! Het liefst draait u zich nog een keer om en verzet u de wekker. Snoozen houdt in dat u de wekker verplaatst naar een nieuw tijdstip. U drukt de wekker uit en slaapt een extra 5, 10 of 20 minuten door. Heerlijk, maar niet zo goed voor uw lichaam.

You snooze you lose

Ja, dat klopt. You snooze, you lose. Want snoozen is helemaal niet goed voor uw lichaam. Snoozen kan in het moment erg fijn zijn, maar heeft eigenlijk vrijwel alleen maar nadelen. Naast het feit dat u zich hoogstwaarschijnlijk extreem moet haasten door het vele snoozen, heeft het ook op ons lichaam een negatief effect. Het is beter om direct na de wekker op te staan en aan uw dag te beginnen. Zo bent u gedurende de dag een stuk productiever!

Waarom is snoozen slecht? 

Snoozen zorgt ervoor dat u slecht functioneert. Het verstoort namelijk uw REM-slaap, de fase in uw slaap waarin u droomt. Door te snoozen, functioneert u overdag minder goed en kunt u zich minder goed concentreren. Door snoozen wordt er gezorgd voor korte dutjes achter elkaar. Dit wordt gefragmenteerde slaap genoemd. In een paar minuten tijd komt u nooit in diepe slaap terecht. Door deze korte dutjes wordt u vermoeider wakker. 

Stoppen met snoozen: wat kunt u doen?

Wellicht een lastige voor sommigen, maar het is echt beter om te stoppen met snoozen. Bent u 's ochtends vermoeid? Dit kan ook op andere manieren verholpen worden. Zorg ervoor dat u een betere nachtrust heeft, waardoor u uitgerust opstaat. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van slaapmedicatie op natuurlijke basis.

DroomSap is een siroop met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomCaps zijn melatonine capsules met 5 biologische kruiden en extra Magnesium. Deze capsules zijn geschikt wanneer u vermoeid wakker wordt. De DroomCaps zorgen ervoor dat u de snoozeknop niet meer nodig heeft!

Lees meer over DroomSap

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Vraag een probeerverpakking aan