Ga naar inhoud
Wanneer u in de periode van 14 september t/m 30 september een bestelling bij ons doet, ontvangt u een GRATIS flacon handspray.

Waarom het gebruik van een mobiele telefoon slecht is voor uw nachtrust

Mobiel nachtrust

Mobiel gebruik voor het slapen

Iedereen weet wel dat het gebruiken van een mobiele telefoon vlak voor het slapengaan, niet het beste idee is. Toch zien veel mensen niet in hoeveel impact dit daadwerkelijk heeft op de nachtrust. Door het gebruiken van een mobiele telefoon voor het slapen, wordt er minder melatonine aan te maken. Dit is de stof dat uw lichaam aanmaakt waardoor u vermoeidt raakt. Wanneer er geen of minder melatonine aan wordt gemaakt, is het lastiger om in slaap te vallen. 

Invloed van blauw licht op slaap

Waarom is mobiel gebruik voor het slapen dan zo slecht? Dit komt door het blauwe licht dat de telefoon afgeeft. Dit is namelijk een helderlicht, waardoor het menselijk lichaam automatisch minder melatonine aanmaakt. Hetzelfde geldt namelijk voor daglicht. Het menselijk lichaam reageert op daglicht door wakker te worden. Dit effect heeft het blauwe licht van een telefoon ook. Daardoor is het, juist voor het slapengaan, belangrijk om de mobiele telefoon weg te leggen. 

Leg dus minimaal een uur voordat u gaat slapen uw mobiele telefoon weg. Hierdoor maakt uw lichaam langzaamaan melatonine aan en zal het gemakkelijker zijn om in slaap te vallen!

Tips om beter te slapen

Veel Nederlanders kampen met slaapproblemen. Deze worden deels veroorzaakt door het blauwe licht van mobiele telefoons, maar ook andere problemen spelen mee.

Tip 1: Pak voldoende rust

Stress is een veelvoorkomend probleem, dat zorgt voor een verslechterde nachtrust. Pak daarom voor het slapen een moment voor uzelf. Pak er een boek bij, drink een kop thee en probeer de ergste spanning los te laten. 

Tip 2: Verduisterde slaapkamer

Een donkere slaapkamer zorgt ervoor dat u beter slaapt. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer goed verduisterd is. Investeer in dikke overgordijnen, zodat er geen licht door de kieren valt. Vooral 's ochtends kan dit een groot verschil maken!

Tip 3: Gebruik slaapmedicatie

Slaapmedicatie kan helpen bij een betere nachtrust. Slaapmedicatie zorgt ervoor dat u rustig en sloom wordt. Bij Dromenwinkel vindt u DroomSap en DroomCaps. Beide middelen stimuleren een betere nachtrust. Het zijn echter geen klassieke slaappillen zoals temazepam of zolpidem. De producten van Dromenwinkel zijn op natuurlijke basis. 

DroomSap is een met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomCaps zijn melatonine capsules met 5 biologische kruiden en extra Magnesium. Deze capsules zijn vooral geschikt als u onregelmatige werktijden hebt of last hebt van een jetlag. Ze kunnen helpen bij het in slaap vallen.

Lees meer over DroomSap
DroomCaps probeerverpakking
1,95
DroomCaps probeerverpakking met 3 capsules
Bekijk product
DroomCaps probeerverpakking
1,95
DroomCaps probeerverpakking met 3 capsules
Bekijk product