Ga naar inhoud
0

Beter slapen

Lees over

Over slapen

Slaap is één van onze basisbehoeften. Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. De resultaten van onderzoeken naar het onderwerp van slapeloosheid laten onder andere zien dat gebrek aan slaap ons geheugen, onze cognitieve functies en zelfs onze hormonen kan beïnvloeden. Slapeloosheid wordt gekoppeld aan overgewicht en een behoefte aan calorierijke voeding.
Lees meer

De invloed van alcohol op uw nachtrust

“Eén borrel voor het slapen gaan als ‘slaapmutsje’”. Een bekende uitspraak, maar de vraag is of dit nu echt goed voor u is? Na de inname van alcohol kunt u wellicht sneller in slaap komen, maar het heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van uw nachtrust. In dit blog leggen we de invloed van alcohol op uw nachtrust uit.

Lees meer

Melatonine voor slaap: werkt het?

Lees meer hier een artikel over Melatonine. Melatonine-slaapmiddelen worden steeds populairder. Als u overweegt om melatonine te gebruiken, is het verstandig om precies te begrijpen hoe melatonine werkt. 
Lees meer

Wat is een goede slaaphouding?

Heeft u moeite met het vinden van een goede slaaphouding? Ligt u vaak te woelen? Of wordt u wakker met last van uw nek, hoofd of rug? Lees hier meer over de juiste houding om klachten te voorkomen.

Lees meer

Heeft u vragen?