Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Over slapen

Tips om beter te slapen

Slaap is één van onze basisbehoeften. Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. De resultaten van onderzoeken naar het onderwerp van slapeloosheid laten onder andere zien dat gebrek aan slaap ons geheugen, onze cognitieve functies en zelfs onze hormonen kan beïnvloeden. Slapeloosheid wordt gekoppeld aan overgewicht en een behoefte aan calorierijke voeding.

Dromenwinkel gelooft dat het beter is om te voorkomen dan te genezen wat betreft slaapproblemen. Daar om geven wij u een paar van onze favoriete slaaptips:

  • Creëer uw eigen slaapritueel.
  • Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan.
  • Probeer snacks na het diner te vermijden, vooral de snacks met suiker.
  • Mocht het niet lukken om van de snacks af te blijven, neem dan iets warms en/of een lichte snack.
  • Draag comfortabele loszittende kleding.
  • Zorg dat de slaapkamer goed geventileerd is en houd de kamertemperatuur laag.
  • Gebruik de slaapkamer niet als werk-, studie- of tv-kamer.
  • Houd elektronische apparaten zoveel mogelijk buiten de slaapkamer. Vooral de elektromagnetische stralingen van bijvoorbeeld mobiele telefoons vertragen en verstoren het inslapen. Het zogenaamde blauw licht van elektronische apparaten activeert de hersenen.

En als laatste: adem! Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het ontspannen van de geest. Neem voor het naar bed gaan een paar momenten om te voelen hoe u ademt en probeer dieper te ademen. Leer beetje bij beetje om uw ademen te controleren, aangezien het de geest kan kalmeren en druk in het lichaam kan verlichten.

Slapen en slaapproblemen

De meeste personen hebben 7 tot 9 uur slaap nodig, hoewel het aantal uren van slaap sterk kunnen variëren per persoon. De één functioneert goed op 6 uur slaap, waar een ander 10 uur nachtrust nodig heeft. Ondanks deze persoonlijke verschillen, zijn veel mensen niet tevreden over de kwantiteit en de kwaliteit van hun slaap en ervaren veel problemen bij het in slaap vallen en het slapen door de nacht.

Factoren die de slaap kunnen beïnvloeden zijn onder andere: overgewicht, ziekte, alcohol en hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en de menopauze. Tijdens deze hormonale veranderingen kunnen veel vrouwen problemen met slapen ervaren. Naast lange termijn insomnia kunnen mensen ook last hebben van korte termijn slaapproblemen wanneer bijvoorbeeld werk of andere verplichtingen hun slaappatroon beïnvloeden.

Vrouw slaapt goed Dromenwinkel

Slaapproducten

Gelukkig kan Moeder Natuur ons in veel gevallen een handje helpen in geval van slaapproblemen met een aantal kruiden die bekend staan om hun rustgevende effecten:

  • Haver (Avena sativa)
  • Hop (Humulus Lupulus)
  • Maretak (Viscum album)
  • Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum)
  • Passiebloem (Passiflora incarnata)
  • Slaapmutsje (Escholtzia californica)

In DroomSap gebruiken wij deze kruiden in combinatie met honing en een hele lage dosis van het antihistaminicum doxylamine (0,326mg/ml). Zo kan DroomSap het proces van in slaap vallen stimuleren en tijdens de nacht de slaap bevorderen, zodat u uitgerust en vitaal wakker wordt.

Wij adviseren u om stapsgewijs de inname van DroomSap te verminderen, om zo uw eigen dag-en-nachtritme terug te winnen. Indien slaapproblemen aanhouden, raden wij u aan naar uw huisarts of gezondheidsspecialist te gaan.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

Het effect van de donkere dagen op uw nachtrust
Heeft u last van een vermoeidheid die alsmaar aanhoudt? Bent u wat sneller geïrriteerd en slaapt u slechter? Dit kan te maken hebben met de koude en donkere wintermaanden. Lees hier meer!
Droomsap, hét alternatief voor verslavende slaappillen
Benzodiazepines, ook wel benzo’s genoemd, zijn verslavende slaap- en kalmeermiddelen die enkel in uitzonderlijke situaties nuttig zijn. Volgens meerdere experts is het schrikbarend dat ongeveer één op de vijf Belgen benzodiazepines krijgt op aanraden van hun huisarts of psychiater. 
droomsap_versus_droomcaps
De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps
DroomSap en DroomCaps hebben beide als doel om uw nachtrust te verbeteren. Toch zijn ze niet hetzelfde en zijn dus niet zonder meer uitwisselbaar. Lees hier meer!
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken